Donateursconcert Hemonybeiaard Middelstum.

De Commissie Hemonybeiaard Middelstum organiseert aanstaande zondag 21 mei haar eerste donateursconcert. Het carillon is jaren geleden prachtig gerestaureerd. Nu zijn ook de speeltrommel uit 1857 en het uurwerk uit 1561 gerestaureerd en vorig jaar in gebruik genomen.

Binnenkort verschijnt er een door de Stichting Oude Groninger kerken uitgegeven boekje over de Hemonybeiaard. Ook dingen we mee naar een landelijke prijs voor het beste klokkenproject. Al met al veel feestelijkheden. Vandaar dat er naast de gebruikelijke twee zomerconcerten een extra concert wordt georganiseerd. Om nog meer mensen bij onze rijke beiaardcultuur te betrekken is ondertussen een donateursactie gestart en die wordt aanstaande zondag ingeluid.

25072016Beiaardconcert 1

Vanwege de restauratie van de speeltrommel is destijds gevraagd verzoeknummers in te dienen, die als automatische muziek in de computer worden gezet. Dat heeft wat langer geduurd dan aanvankelijk de bedoeling was, maar nu kan een groot aantal nummers die door de Middelstumer bevolking is aangedragen, eindelijk worden gepresenteerd. Het prachtige nummer 'We'll meet again' van Vera Lynn, de hit 'For no one' van The Beatles, 't Het nog nooit zo donker west' van Ede Staal en meer nummers worden gespeeld op de automaat.

Ook speelt beiaardier Henk Veldman een compilatie van songfestivalhits, waaronder 'Een beetje' (Teddy Scholten), 'Waterloo' (Abba), 'Dinge-dong' (Teach In), 'Birds' (Anouk) en natuurlijk de nieuwste hit 'Amor Pelos Dois' van de Portugeze fado-zanger Salvador Sobral.

Heeft uzelf nog leuke suggesties, dan kunt u dat melden bij henk.veldman@editionpors.nl

Het concert begint om 16.00 uur.

Bron: Henk Veldman (16 mei 2017) foto toestel Archief