Middelstum sluit seizoen in stijl af.

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 was er voor Middelstum eentje om des keizers baard. De blauwhemden traden in Roodeschool aan tegen Corenos, voor wie er eigenlijk ook niest meer te winnen of verliezen was. Wel was vanaf de aftrap zaterdag in Roodeschool duidelijk dat Middelstum graag de 3 punten mee naar huis wilde nemen. De mannen van Raymond Scholtens konden namelijk nog een plaatsje stijgen op de ranglijst.

11122016 Middelstum Corenos 1

Dat er vrijuit gevoetbald kon worden werd al snel duidelijk. Er ontstond een leuke open wedstrijd. Waarin Middelstum de beter voetballende ploeg was. Kansen waren er voor beide teams. Corenos testte de kwaliteit van de lat. Daar tegenover waren er meerdere mogelijkheden en kansen voor Middelstum. Echter het was Corenos welke in minuut 36 de score opende vanuit een corner. Middelstum leek als door een adder gebeten en schakelde hierna een tandje bij. Meer en meer werd Corenos op eigen helft terug gedrongen en kwam men niet meer uit hun verdedigende stellingen. De ruststand 1-0 in het voordeel van de gastheren.

Na de thee gingen de blauwhemden op jacht naar de gelijkmaker. De kansen waren talrijk. Middelstum was ook de enige ploeg welke nog wilde voetballen. Corenos kwam amper nog onder de druk van de bezoekers uit Middelstum. Toch duurde het nog lang alvorens de gelijkmaker op het scorebord kwam. Na 79 minuten scoorde Anne Vaatstra uit een vrije trap vanaf randje 16 meter gebied 1-1. De gelijkmaker was gezien het wedstrijdbeeld dan ook dik verdiend. Middelstum leek ontketend en speelde Corenos hierna helemaal zoek. In minuut 82e minuut haalde Joris Visser de trekker over definitief over. Een heerlijke goal vanaf zo’n meter of 30 meter belande boven in de kruising 1-2. De honger was nog niet gestild bij de blauwhemden uit Middelstum. De ploeg van Raymond Scholtens wilde meer en bleef goed en aantrekkelijk voetballen. In minuut 89 was het wederom raak. Deze keer was het Kristian Boelemaal welke met een droge schuiver de keeper verschalkte 1-3. De vreugde bij de bezoekers was dan ook groot na deze derde treffer. Boelema kreeg na zijn goal een publiekswissel. De aan zijn enkel geblesseerde Martijn Poort maakte zijn laatste minuten voor het eerste elftal van Middelstum. Hij bekroonde dit nog bijna met een treffer, echter de doelman van Corenos stak daar een stokje voor en redde op de inzet van Poort.

11122016 Middelstum Corenos 2

Na afloop van de wedstrijd een zeer tevreden Raymond Scholtens. Na de 2 nederlagen op rij (SGV en Onstwedder Boys) waarin hij zijn ploeg vaak door de ondergrens zag zakken nu toch nog een mooi slotstuk op de laatste competitiedag. We hebben vandaag prima gespeeld als ploeg en de overwinning is dan ook dik en dik verdiend aldus de Middelstumer oefenmeester.

Het seizoen zit er nu op voor Middelstum. Na de zomer hopen we weer terug te komen met nieuws en feiten over de plaatselijke trots. Wie weet tot dan.

Corenos – Middelstum 1-3 (1-0): 1-0 (onbekend); 1-1 Vaatstra (79); 1-2 Visser (82); 1-3 Boelema (89)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (15 mei 2017) foto toestel Archief