Biobakjes voor inwoners gemeente Loppersum.

Inwoners van de gemeente Loppersum konden zaterdag 13 mei gratis een biobakje ophalen op één van de vele afhaalpunten binnen onze gemeente. In Middelstum vond de uitreiking plaats in de Hippolytushal. Veel inwoners maakten gebruik van de uitnodiging van de gemeente en haalden een bakje op.

15052017 Biobakje 1 

Restafval
Ongeveer 28% van ons (grijze) restafval bestaat nog uit groente-, fruit- en tuinafval (Gft). Iedereen heeft wel een afvalbak voor het huisafval in de keuken staan, maar niet voor Gft. Daarom biedt de gemeente Loppersum alle huishoudens in de gemeente een gratis biobakje aan. Klein en compact, dus het past op ieder aanrecht. Het biobakje is gemaakt van uw/ons eigen ingezameld huishoudelijk kunststof afval. (bron gemeente Loppersum)

15052017 Biobakje 2

Besparing
Volgend jaar zal ook in onze gemeente Diftar worden ingevoerd. Door het scheiden van afval kunnen huishoudens een aanzienlijk bedrag jaarlijks gaan besparen op hun afvalnota. Reden genoeg om het afval nog beter te scheiden. Middelstum-info nam zaterdag ook even een kijkje in de Hippolytushal waar de biobakjes werden uitgedeeld.

15052017 Biobakje 3

Voor degene die geen kaart hebben gekregen of niet in de gelegenheid waren hun biobakje af te halen, die kunnen vanaf donderdag 1 juni tijdens de openingsuren terecht op het gemeentehuis van Loppersum.

Bron: Team Middelstum-info (15 mei 2017) foto toestel Janneke van der Laan