NCG start adviespunt voor bedrijven.
Voor complexe vragen en problematiek van ondernemers.

Vanaf donderdag 11 mei 2017 kunnen bedrijven met vragen of voor advies over de gevolgen van bodembeweging terecht bij het Bedrijven Adviespunt Bodembeweging. Dit is een initiatief van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Hans Alders, NCG: “Uit gesprekken met ondernemers en ondernemersverenigingen bleek dat bedrijven behoefte hebben aan specifieke informatie over gevolgen van bodembeweging.

11052017 NCG Bedrijven adviespunt

Met de lancering van het Bedrijven Adviespunt Bodembeweging speciaal voor bedrijven, komen we tegemoet aan deze wens.” Naast het digitaal informatieplatform www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/bedrijven bestaat het adviespunt uit een ondernemersadviseur die speciaal is aangetrokken om ondernemers actief te informeren, adviseren en te begeleiden als ze tegen problemen met bodembeweging, zoals aardbevingsschade aanlopen.

Informatieplatform
Op de website van de NCG is een deel speciaal ingericht voor bedrijven. Ondernemers kunnen daar informatie vinden over schade en versterken, regelingen die speciaal op bedrijven gericht zijn en er is te vinden welke organisatie zij kunnen benaderen voor de afhandeling van bedrijfsspecifieke vragen en –problemen zoals omzetschade. Al deze informatie en de contactgegevens van de ondernemersadviseur zijn te vinden op www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/bedrijven.

Bron: Nationaal Coördinator Groningen (12 mei 2017)