Belofte maakt schuld.
Wie wil er nu geen GRATIS afvalbakje?

Een aantal weken geleden had Middelstum -TV een interview met wethouder Schollema (zie link naar interview) Hij beloofde ons toen al dat alle inwoners binnenkort een een klein afvalbakje zouden krijgen voor het groene afval. Binnenkort is het zover. Lees daarom onderstaan persbericht van de gemeente Loppersum.

24042017 Wethouder Schollema

Ongeveer 28% van ons (grijze) restafval bestaat nog uit groente-, fruit- en tuinafval (Gft). Iedereen heeft wel een afvalbak voor het huisafval in de keuken staan, maar niet voor Gft. Daarom biedt de gemeente Loppersum alle huishoudens in de gemeente een gratis biobakje aan. Klein en compact, dus het past op ieder aanrecht. Het biobakje is gemaakt van uw/ons eigen ingezameld huishoudelijk kunststof afval.

Afhalen op zaterdag 13 mei
Zaterdag 13 mei, tussen 10.00 en 12.00 uur, kunt u een gratis biobakje afhalen op de volgende vijf locaties:

• Dorpshuis Weersterheem, Stadsweg 76-A in Garrelsweer

• Ons Dorpshuis, Wirdumerweg 21 in Loppersum

• Hippolytushal, Coendersweg 27a in Middelstum

• Verenigingsgebouw Trefpunt, Bedumerweg 32 in Stedum

• Dorpshuis 't Zandt, Hoofdstraat 111 in 't Zandt

Op deze locaties staan college- en raadsleden klaar om de biobakjes aan u uit te delen.

Kaart
Deze week ontvangen alle huishoudens een kaart in de brievenbus. Met deze kaart kunt u het bakje afhalen op bovengenoemde locaties. Bent u 13 mei niet in de gelegenheid en wilt u toch een biobakje? Vanaf donderdag 1 juni zijn ze, tijdens onze openingstijden, ook in het gemeentehuis af te halen.

Bron: Gemeente Loppersum (10 mei 2017) foto toestel Archief