Een erg koude en natte dodenherdenking.
Het is nog nooit zo koud geweest.

“Het is nog nooit zo koud geweest tijdens dodenherdenking ” zei Geke Lalkens na afloop van de 4 mei viering in een warme en sfeervolle Hippolytuskerk .Hier was na afloop van de plechtigheid warme koffie met cake en las Dhr. Hofman een gedicht voor.

En inderdaad het was koud, winderig en nat op het Concordiaplein. Het mooie witte laken waarop de prachtige kransen lagen waaide wild heen en weer. Alke de Winter liep er bezorgd naar toe om te zien of alles wel in orde was. Toch weerhield het slechte weer een hele grote groep Middelstumers niet om naar het Concordiaplein te komen om net als al die andere jaren mee te doen aan deze 4 mei herdenking.

05052017 Dodenherdenking 1

Het werd opnieuw een plechtige bijeenkomst die door het koude weer nog stiller was dan anders. Zelfs de vogels hoorde je niet fluiten. ZE hadden zich vast verstopt voor de wind en de kou. Er waren vanavond opvallen veel kinderen die bijna allemaal een mooie witte roos hadden meegebracht. “Juf heeft iedereen vandaag nog een mailtje gestuurd” vertelde één van de bezoeker. “Ik denk dat er daarom zoveel kinderen zijn”

Er werden een aantal toespraken gehouden en de kinderen lazen een gedicht voor. Daarna werden er bloemen en kransen bij het monument gelegd en volgde er een lange stoet mensen die langs het monument liepen. Het was opnieuw een mooie maar vooral plechtige bijeenkomst,

05052017 Dodenherdenking 2

Omdat er zoveel kinderen waren willen dit artikel eindigen met een gedicht dat vandaag in dagblad Trouw stond. Geschreven de 11 jarige Pleun Bosga.

De fotograaf van Middelstum-info was aanwezig bij de herdenking en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (5 mei 2017) foto toestel Jannes Klaassen