Try-Out ONFK Groninger fanfares op 7 mei in Middelstum.

Ter voorbereiding op de Open Nederlands Fanfare Kampioenschappen dat op 12 en 13 mei plaatsvindt in de Lawei in Drachten geven Concordia Middelstum en Sereno Baflo een try-out concert op zondag 7 mei aanstaande om 20:00 uur in de Damsteekerk te Middelstum.

05052017 Try Out Concordia

Tijdens het ONFK strijden fanfares uit heel Nederland voor het kampioenschap. Elke divisie speelt een eigen (verplicht) werk en kan daarmee kampioen worden binnen de eigen divisie. Een try-out helpt de orkesten om zich optimaal voor te bereiden. Sereno uit Baflo opent het concert. De vereniging onder leiding van Aline Werkman komt uit in de 5e divisie en speelt het werk “Three Klezmer Variations” van Philip Sparke. Fanfare Concordia vervolgt het concert.

De Middelstumers komen uit in de 1e divisie. Onder leiding van dirigent Klaas van der Woude brengen zij het werk Trias Politica van Jan Bosveld ten gehore. Deze try-out biedt het publiek de gelegenheid beide orkesten op de top van hun kunnen te beluisteren. Wekenlang is er al gerepeteerd op de werken, zowel thuis, tijdens sectierepetities, studieweekenden en natuurlijk de reguliere repetities.

Een unieke kans dus! Graag tot ziens op 7 mei 2017 om 20:00 in de Damsteekerk, Boerdamsterweg 12a in Middelstum. De toegang is gratis.

Bron: Muziekvereniging Concordia (5 mei 2017)