Speciale wedstrijdtraining bij judoclub Bushido.

MIDDELSTUM – Judoka’s van judovereniging Bushido in Middelstum kunnen nu ook aparte wedstrijdtraining krijgen. De club heeft een tweede trainer aangetrokken die op maandagavond judoka’s traint die nog beter op wedstrijden willen presteren.

De wedstrijdtrainingen worden verzorgd door Deflyn Bakker uit Groningen. Bakker is oud-Nederlands jeugdkampioen en heeft in de Stad een eigen judoschool. Judoka’s van Bushido die naast de gewone training op vrijdag ook de wedstrijdtraining op maandagavond volgen, betalen daar vooralsnog niets extra’s voor.

 03052017 Deflyn Bakker

“We zijn blij dat we met Deflyn Bakker een aparte avond voor alleen wedstrijdtraining kunnen aanbieden”, vertelt Klaziena Werkman van het Bushido-bestuur. “Op de gewone training leer je van Bas Stegeman judotechnieken en doe je graduaties voor een nieuwe slib of band. En tijdens de training met Deflyn Bakker word je echt voorbereid op wedstrijden. We hopen op een leuke samenwerking met onze nieuwe trainer zodat er vele judoprijzen naar Middelstum komen.”

Bushido biedt de judoka’s de wedstrijdtraining voorlopig gratis aan. “Ze hoeven niet meer te betalen”, zegt Werkman. “Dankzij Sunsation.” De vrijwilligers van de judoclub verzorgen tijdens het jaarlijkse muziekfestival de toiletten op het terrein. “Dankzij het wc schoonmaken op Sunsation kunnen we contributie laag houden, deze wedstrijdtrainingen met Deflyn Bakker aanbieden en andere leuke dingen voor de judoka’s doen, zoals het jaarlijkse judokamp.”

Bron & foto: Bushido (3 mei 2017)