Middelstum ondanks verlies toch veilig.

Middelstum heeft ook dit seizoen haar vege lijf weten te redden in de 4e klasse. Ondanks het verlies van 4-0 uit bij SGV in Schildwolde mogen de blauwhemden zich ook komend seizoen gaan bewijzen op hetzelfde niveau. De ploeg hoorde na afloop van de wedstrijd in Schildwolde dat Corenos en de Heracliden gelijk hadden gespeeld waardoor de equipe van Raymond Scholtens niet meer te achterhalen valt.

27112016 Middelstum SGV 1

Met de beste bedoelingen werd zaterdag afgereisd naar Schildwolde waar men aan moest treden tegen SGV. De ploeg van Raymond Scholtens had in de wedstrijd tegen De Fivel (3-1 winst en bij vlagen goed voetbal) van vorige week veel vertrouwen getankt en wilde deze lijn graag voortzetten. Voor Middelstum trainer Raymond Scholtens werd het vooraf, zo als wel vaker dit seizoen, weer het nodige puzzelen om een goed elftal op de grasmat te krijgen. Middelstum kon zaterdag niet beschikken over de geschorste Martijn Poort en Luke Ypey die familie verplichtingen had.

In het eerste deel van de eerste helft was Middelstum de bovenliggende ploeg. Er waren een aantal hachelijke taferelen voor de het doel van SGV. Helaas werd hieruit niet gescoord. Zoals een gouden voetbal leert, dat als jezelf de kansen niet benut valt het doelpunt vaak aan de andere kant, zo ook vandaag. Op slag van rust kreeg Middelstum een penalty tegen. Routinier Jos Hoeksema van SGV wist hier wel raad mee en scoorde de 1-0 voor de thuisploeg. Kort na deze treffer zag de scheidsrechter een handsbal over het hoofd waardoor Middelstum een penalty werd ontnomen. Met een 1-0 tussenstand brak de rust aan.

27112016 Middelstum SGV 2

Ondergrens
Na de rust een heel ander Middelstum. Je zou denken dat de mouwen opgestroopt zouden worden bij de mannen in het blauw om de opgelopen achterstand weg te werken, niets was echter minder waar. Middelstum voetbalde slordig en had veel balverlies. SGV deed niets anders dan Middelstum op te vangen en in de counter toe te slaan, iets wat de ploeg uit Schildwolde prima deed onder aanvoering van aanvoerder Hoeksema. De doelpunten kwamen dan ook voor de thuisploeg. Hoeksema scoorde nog 2 keer na de theepauze samen met Sander Prins bepaalden ze de eindstand op 4-0.

Al met al een wedstrijd om heel snel te vergeten na een matige vertoning vooral na rust. Het meest slechte nieuws voor Middelstum was toch wel dat Thijs Hoeksema met een knieblessure uit gevallen is. Naar het zich laat aanzien lijkt dit seizoen vroegtijdig over en uit te zijn voor hem. We wensen hem dan ook veel sterkte en beterschap. Komende zaterdag speelt Middelstum haar laatste thuiswedstrijd tegen Onstwedder Boys. Een week later wordt het seizoen afgesloten uit bij Corenos.

27112016 Middelstum SGV 3

SGV - Middelstum 4-0 (1-0): 1-0 Hoeksema (penalty 45); 2-0 Prins (60); 3-0 Hoeksema (77); 4-0 Hoeksema (86)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (1 mei 2017) foto toestel Archief