Middelstum heeft niets te duchten van De Fivel.

Middelstum boekte zaterdag in het thuisduel tegen De Fivel haar eerste zege na de winterpauze. De blauwhemden wonnen de ontmoeting tegen gemeentegenoot De Fivel uit Zeerijp op eenvoudige wijze (3-1). Voor de rust, waar de thuisploeg het windvoordeel had, was de zege al veilig gesteld en stond de thuisploeg al met 3-0 voor.

Alle ingrediënten voor een spannende streekderby tussen Middelstum en De Fivel waren voor aanvang van deze wedstrijd aanwezig. De Fivel was na de winterstop goed op schot, het verloor slechts 2 duels en boekte 5 overwinningen en speelde 2 keer gelijk. Middelstum daar in tegen had in 2017 nog geen één duel weten te winnen en moest zelfs nog vrezen voor nacompetitie. Met deze wetenschap leek het op voorhand een lastig duel te gaan worden voor de ploeg van Raymond Scholtens.

24042017 Middelstum De Fivel 1 

Niets was echter minder waar zaterdagmiddag op het sportcomplex in Middelstum. De thuisploeg begon overtuigend aan het duel en scoorde al na 1 minuut de openingstreffer. Op aangeven van Thijs Hoeksema scoorde Anne Vaatsra de 1-0. Een droomstart derhalve voor de thuisploeg dat ook hierna De Fivel niet meer in de wedstrijd liet komen. Middelstum, dat het eerste bedrijf het windvoordeel had, benutte dit voordeel prima. Kansen op meer doelpunten in de beginfase waren er voldoende voor de blauwhemden na de vroege openingsgoal. Het duurde echter tot aan de 20e minuut alvorens doelman Ruud Kruizinga voor de tweede keer deze middag de bal uit het net achter zich mocht halen. Deze keer was het de topschutter aan Middelstum zijde Gerard Bronsema die de doelman het nakijken gaf 2-0. Middelstum was oppermachtig binnen de lijnen en een monsterscore leek in het verschiet te liggen deze middag. Het enige wat men op de thuisploeg aan te merken kon hebben was feit dat het de vele kansen die men kreeg niet verzilverde. Vlak voor de theepauze bracht Kristian Boelema met een mooie lob over doelman Kruizinga de thuisploeg al in veilige haven 3-0. Met deze comfortabele voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamer op.

24042017 Middelstum De Fivel 2

Weinig te duchten.
Waar een offensief De Fivel werd verwacht na de pauze kreeg Middelstum tegen alle voorspellingen vooraf in weinig of niets te duchten van de ploeg van Simon Schuil. Enkele plaagstootjes deelden de oranjehemden af en toe wel uit maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Zeerijp ook na de theepauze niet. Middelstum voetbalde zonder zelf groots te spelen op simpele wijze de wedstrijd naar het einde. In de 85e minuut konden de bezoekers nog wel iets terug doen. Laurens Hijlkema werd binnen de lijnen van het zestienmetergebied tegen het gras gewerkt door Martijn Poort. Poort kreeg terecht geel voor zijn overtreding. De penalty die er op volgde werd feilloos binnen geschoten door Emiel Bos 3-1. Ook het slotakkoord was voor de thuisploeg dat in blessuretijd zowaar nog op 4-1 had kunnen komen toen men ook een strafschop kreeg nadat inval doelman Thomas van der Veen Thijs Hoeksema neerlegde. Ook van der Veen kreeg hiervoor een gele print van de goed leidende scheidsrechter Hofman. Gerard Bronsema schoot de penalty tegen de paal waardoor de eindstand 3-1 bleef in het voordeel van Middelstum.

24042017 Middelstum De Fivel 3

Raymond Scholtens was natuurlijk blij na afloop van dit o zo belangrijke duel. De 3 punten van vandaag waren dik verdiend aldus de oefenmeester van de blauwhemden. We hadden de rust al met een grotere voorsprong moeten ingaan. We lieten dit echter na, maar ook na de theepauze kenden we weinig problemen met De Fivel.

Theoretisch is Middelstum na deze winstpartij tegen De Fivel veilig en speelt men ook volgend seizoen weer in de 4e klasse. Alleen De Heracliden kan qua punten nog op gelijke hoogte komen met Middelstum maar zal dan de resterende 3 duels allemaal moeten winnen en Middelstum mag dan geen punten meer pakken. De kans dat dit gaat gebeuren lijkt zo goed als uitgesloten te zijn.

Komende zaterdag gaan blauwhemden op bezoek bij SGV uit Schildwolde. Een week later speelt men thuis de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Onstwedder Boys. Op de slotdag (13 mei) staat dan nog het uitduel tegen Corenos op het programma.

Middelstum – De Fivel 3-1 (3-0): 1-0 Vaatstra (1); 2-0 Bronsema (20); 3-0 Boelema (41); 3-1 Bos (85)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd

Bron: Sportredactie Middelstum-info (24 april 2017) foto toestel Jaap van der Laan