Koningsdag in Middelstum.

Ook dit jaar herft S.O.O.M weer een gevarieerd programma in elkaar gezet om u te vermaken tijdens de viering van Koningsdag in Middelstum. In het overzicht hieronder kunt u zien waar en hoe laat er iets te doen is in ons dorp. Alle activiteiten vinden dit jaar weer plaats op het parkeerterrein van de Hippolytushal.

 2304207 Koningsdag Middelstum

Alle kinderen van de peuterspeelzaal en de basisscholen kunnen tussen 09.00 uur en 09.30 uur een gratis bon ophalen bij de S.O.O.M.-leden. Tijdens de vrijmarkt kunnen de kinderen deze bon inleveren bij de stand van S.O.O.M.

Om 09.30 uur zal burgemeester Rodenboog de aubade afnemen. Voor het eerst dit jaar zullen er geen ballonnen de lucht in gaan. De organisatie heeft dit besloten in verband met diverse natuur- en milieuaspecten. In plaats daarvan krijgen de kinderen een bellenblaas. In tegenstelling tot andere jaren kregen de kinderen waarvan de ballon het verst was gekomen een prijsje namens S.O.O.M. Ook hier hebben wij aan gedacht. Jullie kunnen nu meedoen aan een leuke prijsvraag en wel: Raad het gewicht van alle SOOM-leden aan de hand van een tentoongestelde foto.

De vele fietsliefhebbers bij ons in Middelstum kunnen vanaf 10.00 uur starten met de fietstocht. De routes zijn af te halen bij de stand van S.O.O.M. Bij de routebeschrijving is een consumptiebon afgedrukt voor een kopje koffie/thee of een glaasje fris bij vermelde gelegenheid.

Nadat de burgemeester de aubade heeft afgenomen kan het feest losbarsten tot 16.00 uur met Simone FM en de vrijmarkt. Simone FM zal de gehele dag, van 10.00 uur tot 16.00 uur een live radio uitzending verzorgen vanaf het plein bij de Hippolytushal in Middelstum. In de loop van de middag zullen er enkele artiesten optreden en kunt u luisteren en genieten van de Groningse band “De Troubadours” en een aanstormend Nederlands talent Pieter van der Zweep.

De kinderen kunnen zich de gehele dag uitleven op een prachtige grote klimvulkaan. Welke jongens en meisjes zijn zo stoer dat ze helemaal tot aan boven kunnen klimmen op de afmatrace? Wij zijn heel erg benieuwd! En dit jaar hebben we er een nieuw attribuut bij nl. de Girospace.

Natuurlijk mogen de toffees ook dit jaar niet ontbreken. Er zijn weer leuke prijzen te winnen. Door deze verloting steunt u ook de oranjeactiviteiten in ons dorp, jaarlijks georganiseerd door S.O.O.M. Traditigetrouw is ook de ballonnenclown weer aanwezig en kunnen de kinderen zich prachtig laten schminken.

Van klimmen, klauteren, zingen en springen krijg je best trek in een hapje en een drankje. S.O.O.M. zorgt ook dit jaar weer voor de verkoop van koffie, thee, soep en
broodjes knakworst.

BELANGRIJK!
I.v.m. de veiligheid is het verboden om met de auto (plus aanhangwagen) binnen de afzetting te komen! Het is van groot belang dat u de aanwijzingen van de S.O.O.M.-medewerkers en de verkeersregelaars strikt opvolgt om ongelukken te voorkomen!

27 APRIL 2017 DAGPROGRAMMA:

08.45 uur: Muziekvereniging “Concordia” maakt een rondgang door het dorp.

09.00 uur: Uitgifte van de GRATIS bonnen aan de peuters en alle kinderen van de basisschool bij de stand van S.O.O.M. op het parkeerterrein van de Hippolytushal.

09.30 uur: AUBADE op het plein van van de Hippolytushal. Nadat de burgemeester heeft gesproken, zingen we de volgende liederen:
1. Het Wilhelmus
2. Het Gronings volkslied.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zal Simone-FM vanuit haar eigen dubbeldekker de live radio uitzending verzorgen vanuit Middelstum! Live-optredens worden verzorgd door de Groningse band “De Troubadours” en Pieter van der Zweep!

10.00 uur: FIETSTOCHT. Alle fietsliefhebbers kunnen een fietsroute incl. consumptiebon ophalen bij de S.O.O.M.-leden.

10.00 uur: VRIJMARKT. Vanaf 09.00 uur kan iedereen zijn/haar spullen gaan klaar zetten voor de vrijmarkt om vervolgens tussen 10.00 uur en 16.00 uur de spullen te verkopen en/of mensen te informeren over zijn/haar bezigheden (individueel of in groter verband). Ook de middenstand is van harte welkom op de vrijmarkt, echter alleen met NON-FOOD artikelen.

Er zijn 5 voorwaarden m.b.t. de vrijmarkt, t.w.:

1. De verkoop van drinken is voor S.O.O.M.
2. Er mogen geen etenswaren worden verkocht.
3. Er mag geen levende have worden verkocht.
4. De plaats waar mag worden verkocht wordt ter plekke vastgesteld.
5. Men moet zijn/haar eigen spullen/afval netjes opruimen na afloop van de vrijmarkt.

De kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de klimvulkaan, de afmatrace en de Girospace. “Schminken is een feest”, dat zal zeker het geval zijn. Prachtige schilderijen worden er gemaakt van de vele kindergezichtjes. Vele figuren heeft de ballonnenclown al gemaakt in haar loopbaan, en ook dit jaar zal zij in Middelstum niet ontbreken. Ook een gokje wagen lukt dit jaar weer met de toffeeverloting.

DE VRIJMARKT WORDT GEHOUDEN VANAF 10.00 UUR TOT 16.00 UUR.
Kom gezellig allemaal naar het parkeerterrein bij de Hippolytushal en laat u verrassen door alle activiteiten op Koningsdag 2017!

Bron: S.O.O.M / Team Middelstum-info (23 april) foto toestel Archief