Geslaagde protestmars in Warffum.

“Het moet niet gekker worden” zegt één van de vele bezoekers bij de protestmars in Warffum, “Ze weten hoe gevaarlijk dat gas pompen is en dan willen ze hier weer opnieuw beginnen met pompen?” Ongeveer 300 mensen uit heel Groningen (weinig Middelstumers) zijn donderdagavond naar Warffum gekomen om te demonstreren tegen het pompen van gas uit een locatie bij Warffum.

22042017 Protestmars Warffum 1

Erik de Graaf van de pas opgerichte actiegroep “Warffum Alert” heette iedereen welkom op een koud en winderig sportveldje nabij het HHC college. “Prachtig dat er nu al zoveel mensen zijn” sprak hij “En we zijn pas een week geleden opgericht” Het gehele college van B en W van Eemsmond was ook aanwezig. Marijke van Beek (Burgemeester) hield een korte toespraak. “Eigenlijk wil ik graag mee protesteren maar dat mogen wij als bestuurders niet. Toch hoop ik dat de gaswinning teruggaat naar 0” sprak van Beek die zichtbaar genoot van alle media aandacht die ze kreeg want kort na haar toespraak werd ze geïnterviewd door een cameraploeg van de NOS.

22042017 Protestmars Warffum 2

“Gas terug...gas terug” werd er massaal door iedereen geroepen.

Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweginbg (GBB) gaf aan hoe belangrijk deze demonstraties zijn. “Het einde van de gaswinning is nog lang niet voorbij en er is nog steeds geen goede schadeafhandeling. We moeten dus doorgaan met het voeren van acties en demonstraties” Vervolgens ging een lange stoet van mensen door een koude winderige polder naar de gaslocatie net buiten Warffum.

22042017 Protestmars Warffum 3

Daar bleek al snel dat demonstreren op de gaslocatie geen zin had. Hekken en agenten houden de stoet tegen. En omdat de meeste Groningers nette mensen zijn gingen ze maar weer terug. De lange koude weg door de polder terug, terug naar ’t dorp terug naar de lekkere warme kachel hoe cynisch ook...gestookt op dat gehate aardgas.

22042017 Protestmars Warffum 4

Onze fotograaf liep mee in de protestmars in Warffum en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (22 april 2017) foto toestel Jannes Klaassen