GBB roept Groningers op voor protestmars in Warffum.

De GBB roept Groningers op om zich aan te sluiten bij de protestmars in Warffum op donderdag 20 april. Warffummers zijn de gaswinning nabij hun dorp zat. Daar wil men ook nog eens extra gas gaan winnen en dus de risico’s weer vergroten voor de inwoners. Daarom wordt daar donderdag 20 april een demonstratieve tocht gehouden van het dorp naar de NAM-locatie buiten Warffum.

NAM Protest 

De GBB wil graag bijdragen aan deze actie, die niet alleen het lokale maar ook het regionaal belang voor ogen heeft. In het pamflet dat de Warffumers verspreiden wordt ook duidelijk gesteld dat zij protesteren tegen de gaswinning in grote en kleine gasvelden, tegen de geheimzinnigheid van de NAM en voor een soepele schadeafhandeling binnen én buiten de contouren.

De GBB staat hier vierkant achter. Veel Groningers zijn de houding van de overheid en de NAM meer dan zat. Dat heeft de fakkeloptocht in de stad Groningen wel laten zien. Donderdag is er weer een moment om onze stem weer te laten horen met : “Onze toekomst! Gas terug”!

Dus komt allen naar de Ommelanden van Groningen, naar het prachtige dorp Warffum. Daar kunnen we nog eens laten zien dat we weigeren om nog langer als wingewest van Den Haag te worden behandeld.

Donderdag 20 april vanaf 18.15 uur
Start in de A.G. Bellstraat (voor het Hogeland College)

Bron: Groninger Bodem Beweging (19 april 2017) foto toestel Archief