Zondag 23 april: Muziekcafé Ewsum in Middelstum.

Zondagmiddag 23 april staat in de Theeschenkerij Ewsum de 57e editie van Muziekcafé Ewsum geprogrammeerd. Vanaf half drie wordt er gemusiceerd, deze keer onder leiding van de band NiceVille uit Stedum. Na een kort optreden is er gelegenheid voor andere muzikanten om een aantal nummers mee te spelen. De middag wordt afgesloten met een vrije session waarbij iedereen nummers kan inbrengen.

20022017 Muziekcafe 1 

Sinds 2010 wordt in Middelstum maandelijks een open session georganiseerd waarbij de aanwezige muzikanten spontaan, al dan niet op verzoek van het publiek, nummers uitvoeren. Omdat de muziekstukken niet zijn voorbereid gebeurde dit in de sfeer van een open repetitie. Zo ontstonden vaak zeer verrassende uitvoeringen van bekende stukken. De muziekstijl varieert zeer. Pop, blues, folk en wereldmuziek passeerden de revue.

Vanaf dit jaar is het verloop van de muziekmiddagen wat aangepast. Volgens muzikant en organisator Paul Rinket moet het aanbod qua stijl meer gaan aansluiten op de verwachting van het publiek en de muzikanten. “Het moet een muziekfeestje blijven waardoor we nu elke editie een andere band laten leiden en daarmee de muziekstijl een beetje richting geven. In de laatste set blijft ruimte voor een spontane sessie.” aldus Rinket. Eerder dit jaar waren streektaal trio MagWel en de folkband Highland Stringband al aan de beurt.

17042017 The Music Boys

Op 21 mei staat de formatie Music Boys uit Middelstum gepland. De toegang voor publiek en deelname door muzikanten is gratis.

Bron: Paul Rinket (17 april 2017) foto toestel Archief