Energiecoöperatie Middelstroom van start!

Middelstum heeft onlangs een eigen Energiecoöperatie opgericht; Middelstroom. Iedereen, die in Middelstum en de aangrenzende postcodegebieden woont, kan lid worden. Op 2 mei 2017 is de eerste avond voor geïnteresseerde inwoners gepland.

Middelstroom wil uiteindelijk dat Middelstum en de omliggende dorpen energieneutraal worden. Samen van het gas af! Middelstroom wil samen met de leden energie opwekken op een duurzame manier en energie besparen. Voorop in de energietransitie en met respect voor de planeet.

Zonnepanelen 

Het bestuur van Middelstroom bestaat uit inwoners uit het dorp en men is bezig met een project waar energie uit zon en wind kan worden opgewekt. Maar het bestuur is nu vooral op zoek naar leden, die samen vorm gaan geven aan dit avontuur. Leden kunnen meedenken en meebeslissen, maar ook investeren en besparingsplannen ontwikkelen. Iedereen kan lid worden voor € 10.- per jaar.

De opgewekte energie wordt geleverd aan de energiemaatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam(NLD). De NLD is de enige geheel groene noordelijke energiemaatschappij, ook een coöperatie, zonder winstoogmerk. Aansluiting bij de NLD biedt voordelen voor de leden, Middelstroom en het dorp.

Lees meer over Middelstroom en de avond van 2 mei op de gloednieuwe website: www.middelstroom.nl

Bron: Energiecoöperatie Middelstroom (12 april 2017) foto toestel Archief