RIG-avond: Lesprogramma 'Aardbevingenwijzer'

In december 2016 lanceerde de Veiligheidsregio Groningen het lesprogramma ‘Aardbevingenwijzer’ voor basisscholen in de provincie Groningen. Zij brengen het lesprogramma op verschillende manieren onder de aandacht, zo ook tijdens de thema-avond op dinsdag 11 april. Bent u ouder/verzorger, leerkracht, geïnteresseerd in het lespakket en de werkwijze daarvan? Kom dan naar de thema-avond en wordt ook ‘Aardbevingenwijzer’!

06042017 RIG Avond Loppersum

Wat moet je doen bij een aardbeving?
Het lesprogramma leert kinderen wat ze moeten doen voor, tijdens en na een aardbeving. Het gaat dan vooral om het vergroten van hun gevoel van veiligheid. Ook krijgen ze meer te weten over gas en gaswinning. Dit gebeurt in 27 aansprekende en informatieve lessen. Het programma is voor iedere groep van de basisschool geschikt en kosteloos te gebruiken. De lesmaterialen zijn online beschikbaar via www.aardbevingenwijzer.nl.

Website www.aardbevingenwijzer.nl 
De speciale website bevat naast lesmaterialen, instructiehandleidingen en video’s, ook informatie voor ouders. Het lesprogramma is ontwikkeld met de hulp van verschillende partijen, zoals de GGD, OBS Prinses Beatrix, de Rijksuniversiteit Groningen, NAM en Klassewijzer.

Presentatie
Elita Còrdova van de Veiligheidsregio Groningen geeft tijdens deze thema-avond een presentatie over het lespakket. Daarnaast wordt een demonstratie van de lessen gegeven zoals de kinderen deze ook krijgen.

Aanmelden
U bent van harte welkom in de raadzaal van de gemeente Loppersum op dinsdag 11 april van 19.30 tot 21.30 uur. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! We willen u vragen zich aan te melden door te bellen naar 0596 54 82 00 of een e-mail te sturen naar gemeente@loppersum.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Zonder aanmelding kunt u niet deelnemen. Aanmelden kan tot maandag 10 april.

Aankomende thema-avonden
22 juni 2017: Koop en verkoop van huizen in het aardbevingsgebied
26 september 2017: Ontwikkelingen in de ondergrond

Bron: Gemeente Loppersum (6 april 2017)