Middelstum strijdend ten onder bij HS’88.

Middelstum heeft in de uitwedstrijd bij koploper HS’88 uit Hoogezand niet kunnen zorgen voor een stunt. Na een ruststand van 3-0 stond er na 90 minuten een 4-2 eindstand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Strijdlust kon het bezoekend Middelstum ook zaterdagmiddag niet verweten worden. De ploeg van Raymond Scholtens knokt iedere week opnieuw om de eerste 3 punter na de winterstop binnen te kunnen slepen, iets wat tot dusver nog niet is gelukt.

30102016Middelstum HS88 1

De blauwhemden keken al vroeg in de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan. Sven Rosevink, topscoorder binnen de ploeg van HS gaf stand-in doelman Alwin Zwerver al na 2 minuten het nakijken 1-0. Zwerver stond ditmaal wederom onder de lat bij Middelstum als vervanger van Youran Mus die familie verplichtingen had deze middag. Middelstum moest met name in de beginfase van deze wedstrijd alle zeilen bij zetten om niet net zo als in de thuiswedstrijd destijds (1-7 nederlaag) te worden overlopen door de gastheren uit Hoogezand. Ondanks alle goede bedoelingen keek de equipe van Scholtens al na een klein half uur tegen een 3-0 achterstand aan en leek de wedstrijd al voor de theepauze beslist te zijn. De 3- 0 werd tevens de ruststand in Hoogezand.

30102016Middelstum HS88 2

Na de theepauze beet Middelstum duidelijk meer van zich af en liet zich meer zien dan voor de pauze het geval was geweest. Kansen kreeg de ploeg van Middelstum meer en meer maar het scoren bleef zoals de laatste weken wel meer het geval is geweest uit. De aansluitingstreffer kwam in de 68e minuut. Wessel Oosterhof schoof bij een vrije trap mee naar voren. Met een snoeiharde kopbal gaf hij de HS doelman het nakijken en was de aansluitingstreffer een feit 1-3. Bij Middelstum begon het besef naar boven te komen dat er misschien wel iets te halen viel vandaag. Met opportunistisch voetbal probeerde de ploeg uit Middelstum het tij te doen keren. Een kwartier voor tijd had Middelstum wellicht een penalty verdiend toen Gerard Bronsema in de ogen van velen na een prima actie onreglementair tegen het gras werd gewerkt. De scheidsrechter van dienst vond het voorval niet ernstig genoeg en liet doorspelen. In de 78e minuut scoorde HS in de counter de 4-1 waardoor de wedstrijd definitief op slot vloog. Middelstum kreeg door een eigen doelpunt in de 80e minuut nog wel de 2e treffer van de middag op het bord maar het was ondanks een sterke 2e helft niet voldoende.

Middelstum is nu eerst 2 weken vrij en zal op zaterdag 22 april in haar thuiswedstrijd aantreden tegen gemeentegenoot De Fivel uit Zeerijp. De wedstrijd op het sportpark van Middelstum zal dan om half drie beginnen.

HS’88 – Middelstum 4-2(3-0): 1-0 Rosevink (2); 2-0 Oortwijn (penalty) (15); 3-0 Letens (28); 3-1 Oosterhof (68); 4-1 Kooistra (78); 4-2 Eigen doelpunt HS’88 (80)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (3 april 2017) foto toestelArchief