KlimaatgroepStars kan zich opmaken voor degradatiepoule.

Middelstum: KlimaatgroepStars uit Middelstum kan zich na de 2-4 nederlaag tegen Wijzenbeek/Westa gaan opmaken voor het spelen in de degradatiepoule om het eredivisieschap met een jaar te kunnen verlengen. De Middelstumers hadden nog een kleine kans om zich te kwalificeren voor de play-offs voor de landstitel, een missie waarin men niet in is geslaagd.

11102016Arnoud Meijer

De wedstrijd in Middelstum leek voortvarend te beginnen voor de thuisploeg. Collin Rengers stond in zijn openingspartij tegen Rino Alberts met 2-0 voor. Maar Rengers kon daarna zijn niveau niet vast houden en verloor met 2-3 zijn partij. Het was een domper voor de mannen van coach Gert Stulp waar de ploeg niet weer bovenop kwam in het verdere verloop van de wedstrijd. Vervolgens verloor Jan Tammenga kansloos met 3-0 van Qiang Liu waardoor Wijzenbeek/Westa op 0-2 kwam. Arnoud Meijer bracht de spanning voor de pauze nog wel even terug. Hij won zijn partij tegen Ibrahim Yildizar waardoor er werd gerust met een 1-2 stand op het scorebord.

Ook na de hervatting bleek Wijzenbeek/Westa beter in de wedstrijd te zitten dan de mannen van KlimaatgroepStars. Na een overwinning van Qiang Liu op Collin Renger (2-3) en de winst van Rino Alberts op Arnoud Meijer (3-1) stond het 1-4 voor de mannen uit het Limburgse Wessem. In de slotpartij van de avond won Jan Tammenga zijn partij tegen Ibrahim Yildizlar (3-2) waardoor de eindstand 2-4 werd.

Stand eredivisie:

02042017 Stand eredivisie Tafeltennis

Komende zondag spelen de Stars uit tegen Scylla uit Leiden. Hierna zal duidelijk worden waartegen men gaat spelen in de degradatiepoule.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (2 april 2017) foto toestel Archief