Feestelijk moment voor bewoners toekomstig Fraamborg.

De locatie Fraamborg van zorgorganisatie De Zijlen wordt de komende maanden door Woongroep Marenland ingrijpend verbouwd en aardbevingsbestendig gemaakt. Dit is woensdag 29 maart feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners, wethouder Bé Schollema en betrokkenen.

 30032017 Fraamborg 1

Met het doorgeven van een dakpan door de toekomstige bewoners werd afgelopen woensdag symbolisch het dak van de verbouwde en versterkte zorglocatie dicht gelegd. Met de locatie Fraamborg wordt de 1e fase van de verbouwing gerealiseerd, hierna wordt ook het gebouw aan de Esdoornlaan verbouwd. De start van de verbouwing heeft langer geduurd dan gepland omdat het aardbevingsbestendig bouwen, dat ten gevolge van de aardbevingen in het gebied en de afspraken met de NAM, een belangrijke voorwaarde werd voor de verbouw. Het uitzoeken van de juiste maatregelen heeft de nodige inzet gevraagd voor alle betrokkenen en tijd en geduld van de bewoners. De maatregelen voor het bevingsbestendig maken, boden de kans om een extra kwaliteitsslag te maken in het ontwerp. Er wordt daardoor een complete nieuwe verdieping en kap geplaatst, waarmee er meer ruimte op de verdieping wordt gerealiseerd en het gebouw een mooie nieuwe architectuur krijgt. De heer Schollema, wethouder van de gemeente Loppersum benadrukte het belang van deze aardbevingsbestendige verbouwing waarmee De Zijlen een locatie heeft die aansluit op de actuele woonwensen van de bewoners. Hij wenste de toekomstige bewoners veel plezier in hun woning.

30032017 Fraamborg 2

Begin januari is Woongroep Marenland gestart met de realisatie van het project. In het gebouw worden in totaal 10 appartementen gerealiseerd met een gezamenlijke huiskamer. De verwachting is dat de bewoners begin volgend jaar in hun appartement kunnen gaan wonen.

Onze fotograaf was aanwezig bij dit feestelijk moment en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Woongroep Marenland (30 maart 2017) foto toestel Janneke van der Laan