Help ons uit het DAL.
We hopen op minstens 750 handtekeningen.

Middelstum is sinds een aantal maanden een nieuwe werkgroep rijker. De groep heeft zich zelf de naam gegeven: “Help ons uit het DAL” Een naam met een grappige woordspeling op het woord DAL. Dal verwijst naar de mogelijke herindeling met Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Maar DAL wil ook zeggen dat je leven eventjes in een “dalletje” terecht is gekomen en dat het niet zo lekker gaat.

 Groninger Vlag

De werkgroep heeft zich zelf ten doel gesteld om de discussie betreffende de mogelijke herindeling met Delfzijl en Appingedam opnieuw aan te zwengelen. Daarom is april uitgeroepen tot actiemaand. Iedere zaterdag, te beginnen komende zaterdag, zullen er tussen 10.00 – 12.00 uur mensen van de werkgroep aanwezig zijn om handtekeningen te verzamelen op het Concordiaplein. Er is koffie met Middelstumer koek en er is volop gelegenheid om met de mensen van de werkgroep in discussie te gaan.

 31122016 Uw mening

De woordvoerder van Help ons uit het DAL zegt: “We hopen minstens 750 handtekeningen te kunnen verzamelen. Deze handtekeningen willen we op de eerste raadsvergadering van mei aan alle fractievoorzitters van de gemeenteraad aanbieden. Met de gemeenteraadsverkiezingen (maart 2018) opkomst willen we de verschillende partijen er toe dwingen serieus onderzoek te doen naar andere mogelijkheden dan DAL. Voor Middelstum zou dit kunnen inhouden dat we ons als voormalig gemeente Middelstum afsplitsen van Loppersum en ons bijvoorbeeld aansluiten bij Bedum. Maar er zijn ook legio andere mogelijkheden. Met deze actie en hopelijk al die handtekeningen willen we in ieder geval dat de gemeente en de politiek de bevolking van Middelstum gaat raadplegen”

Bron: werkgroep: help ons uit het Dal (28 maart 2017) foto toestel Archief