Middelstum schoon.

Zaterdag 25 maart kwam de groep “Supporters van Schoon” bestaande uit een aantal leerlingen van de drie basisscholen, betrokken dorpsbewoners, vrijwilligers van de IJsvereniging IJsbaan Middelstum, de Schaats en de visclub “de Witte Dobber” en van St. Dorpsbelangen om 9.30 uur bijeen in het gebouw van de Hoeksteenkerk voor een kop koffie/thee/ranja.

26032017 Schoonmaakdag Middelstum 1

Daarna op weg om het dorp, de sloten, grachten en vijverranden en het Boterdiep schoon te maken. Hesjes van de gemeente aan, harken, prikstokken en vuilniszakken mee en troep opruimen tot 12.00 uur. Een paar boten voeren weer door ’t Boterdiep om de rietkragen zwerfvuil vrij te maken. Wat er in het dorp lag viel ons mee, maar in sommige grachten, sloten en ook in het Boterdiep lag veel zwerfvuil. Jammer dat het besef om dat niet te doen nog niet in ons systeem zit. Het mooie autootje (de Piaggio) van St. Dorpsbelangen, die ’s zomers gebruikt wordt voor water geven van de baskets, reed door het dorp om het vuil te verzamelen. Want soms zijn de zakken erg zwaar en ben je blij dat je met een lege zak verder kunt.

26032017 Schoonmaakdag Middelstum 2

Om 12.00 uur stond er als vanouds snert met een hassebasje klaar op het Concordiaplein, en een grote krat heerlijk fruit gesponsord door de PLUS Markt. Gemeente bedankt voor het beschikbaar stellen van de materialen. Het weer kon niet beter. Het was een gezellige morgen met als resultaat een mooi schoon dorp.

We hebben laten zien dat we het kunnen.
Het was een dorpsgebeuren.
Alle “Supporters van Schoon” , super bedankt.


De scholen hebben een kleurrijke knikkertegel van gerecycled materiaal ontvangen van Nederland Schoon. Wist u dat : een sigarettenpeuk 12 jaar nodig heeft om geheel te verteren blik 40 jaar nodig heeft om te verteren.
plastic en glas niet verteerd.

26032017 Schoonmaakdag Middelstum 3

Van deze schoonmaakdag in Middelstum is een FOTOVERSLAG gemaakt. Tevens zijn er video-opnames gemaakt door Middelstum TV. Het filmpje hiervan kunt u bekijken via de knop video bekijken hieronder.

Video bekijken MTV klein

Bron: Stichting Dorpsbelangen (26 maart 2017) foto toestel Jannes Klaassen