Middelstum in het teken van sport.

In Middelstum viel zaterdag 18 maart j.l heel wat te beleven op sportgebied. In de Hippolytushal waren turnwedstrijden terwijl op de velden ernaast de voetballers van de plaatselijke v.v.Middelstum aantraden tegen GEO uit Garmerwolde. Een stukje verderop speelden de heren van KlimaatgroepStars hun wedstrijd in de eredivisie tafeltennis tegen Smash' 70 uit Hattem. Ook deed de wielerkoers de Ronde van Groningen Middelstum nog even aan zie het verslag (bron: Dagblad van het Noorden) van deze koers hieronder.

 

Eising wint ronde van Groningen.

Tijmen Eising schreef zaterdagmiddag de 39ste Ronde van Groningen op zijn naam. In een kopgroep van vijf was de 25-jarige Emmenaar zijn medevluchters te snel af. Wim Kleiman uit Almelo werd tweede, voor Rick Ottema uit Muntendam. De wens van veel renners werd verhoord met veel wind en waterkou op het Groninger Hoogeland. Toch scheurde het peloton pas na Zoutkamp in stukken.

20032017 Ronde van Groningen 1

Een kopgroep van tien hield tot de finishlijn in Uithuizermeeden zeven achtervolgers op ruim een minuut achterstand. In het slotdeel van de klassieker brak de kopgroep zelf in twee delen. Van de vijf die stand hielden toonde Eising zich de slimste en de snelste.

20032017 Ronde van Groningen 2

,,Dit zijn heel mooie wedstrijden voor mij'', lachte de Drentse renner van Metec. ,,Niet alleen omdat het een noordelijke koers is waardoor het sowieso al een speciaal tintje heeft, maar ook omdat ik weet dat ik goed kan aankomen in een klein groepje. Ik ben enorm blij dat ik dat vandaag weer eens heb kunnen bewijzen.''

Bron: Team Middelstum-info/DvhN (20 maart 2017) foto toestel Janneke van der Laan