We hebben 1 piraat in ’t Zandt.
Dit heeft de PVDA niet verdiend.

“We hebben 1 piraat in ’t Zandt” zei burgemeester Albert Rodenboog toen hij de verkiezingsuitslag van het dorp ’t Zandt bekend maakte. De Piratenpartij had in dit dorpje slechts 1 stem gekregen.

16032017 Verkiezingen 1 

Terwijl er in de raadzaal nog druk geteld en gesorteerd werd kwamen de uitslagen van de kleinere dorpen al binnen. Via een prachtig systeem konden de kleine 30 aanwezigen dit volgen. Dit waren er bij de verkiezingsavond duidelijk meer. De gemeente Loppersum was een goed gastheer: voor iedereen die het wilde waren er hapjes en drankjes en er was een hoop gezelligheid. Prachtig dat deze gemeente dit toch bij ale verkiezingen weer doet.

16032017 Verkiezingen 2

De verbazing was soms groot toen de uitslagen werden voor gelezen. Het was duidelijk dat de PVDA landelijk veel had verloren maar in sommige dorpen was dit verlies wel heel erg groot. “Dit hebben ze niet verdiend” zei één van de aanwezigen om vervolgens toch maar een slok uit zijn glas wijn te nemen.

16032017 Verkiezingen 3

Tegen half twaalf kwamen de mensen van het stembureau van Middelstum binnen om de stembiljetten in verzegelde dozen langs te brengen. Die uitslag hebben we maar niet meer afgewacht want van een hele avond staan op nieuwe schoenen krijg je wel heel erg zere voeten.

Complete uitslagen zijn te vinden op de site van www.loppersum.nl.

Bekijk het FOTOVERSLAG van de verkiezingsavond in Loppersum.

Bron: Team Middelstum-info (16 maart 2017) foto toestelJannes Klaassen