Middelstum ziet de Heracliden op de valreep langszij komen.

Middelstum heeft zaterdag aan het uitduel tegen SV de Heracliden 1 punt over gehouden. De bezoekers uit Middelstum zagen de thuisploeg op de valreep door een gegeven strafschop alsnog langszij komen in de 90e minuut. Met de puntendeling schieten beide ploegen echter weinig op was ook het oordeel van beide oefenmeesters na afloop van dit duel.

06112016Middelstum-Heracliden-1

Middelstum begon in Uithuizermeeden niet goed aan het duel tegen de Meisters. Pas halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers wat beter in hun spel, daarvoor had de ploeg van Raymond Scholten het organisatorisch niet op orde binnen de lijnen. De eerste 45 minuten waren van een niet al te best niveau wat beide ploegen aan het publiek lieten zien, en het was daarom niet verwonderlijk dat er een ruststand van 0-0 op het scorebord stond.

De 2e helft was nog maar amper begon of de bezoekers uit Middelstum namen brutaal de leiding in de wedstrijd. Een prachtige solo vanaf eigen helft door Thijs Hoekzema werd prima door Hoekzema zelf afgerond 0-1. De thuisploeg begon na deze openingstreffer de druk wel iets op te voeren maar kwam niet tot spectaculaire kansen voor het doel van Alwin Zwerver die deze middag de honneurs waarnam voor de zieke Youran Mus. Middelstum werd naarmate de tweede helft vorderde steeds gevaarlijker in de counter doordat de Heracliden alles op de aanval gingen gooien. In de afwerking faalden de bezoekers om de wedstrijd definitief in het slot te gooien waardoor er hoop bleef tot aan de laatste minuut voor de gastheren uit Uithuizermeeden.

06112016Middelstum-Heracliden-2

De druiven waar dan ook erg zuur toen in de 90e minuut de Heracliden een strafschop kreeg toegekend door de scheidsrechter nadat Mark Linstra tegen de grasmat werd gewerkt. Mark Knol liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de bal feilloos langs doelman Alwin Zwerver tegen de touwen 1-1. Vlak daarna was de wedstrijd afgelopen en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met 1 punt.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen GEO uit Garmerwolde. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

De Heracliden – Middelstum 1-1 (0-0): 0-1 Thijs Hoekzema 48; 1-1 Mark Knol (strafschop) 90

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 maart 2017) foto toestel Archief