Optreden Capella Groningen met Lutherse treurmuziek.

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn beroemde stellingen aan de deur van de slotkapel te Wittenberg vastspijkerde en de Reformatie in gang zette. Capella Groningen draagt een steentje bij aan de herdenkingen met twee concerten met daarin Lutherse treurmuziek uit de Duitse barok.

09032017-Capella-Groningen 

Het programma heeft als titel 'Unser Leben ist ein Schatten' en bevat (terecht) beroemde werken als 'Jesu, meine Freude' (BWV 227) van J. S. Bach en de Musikalische Exequien (SWV 279-281) van Heinrich Schütz. Bijzonder is de aanvulling met een drietal zelden uitgevoerde motetten van familieleden van J.S. Bach, 'Halt was du hast' van Johann Michael Bach, 'Unser Leben ist ein Schatten' van Johann Bach, en 'Der Mensch, vom Weibe geboren' van Johann Christoph Bach.

Het koor zal onder leiding staan van de dirigent Merlijn Wackers. Solistische medewerking zal worden verleend door Agnes van Laar, Christy Luth - sopraan, Judit Subirana Muntada - alt, Joost van der Linden - tenor, João Luís Veloso Paixão, Jaap de Wilde - bas.

De instrumentale begeleiding zal worden verzorgd door Wilma van der Wardt - cello, en Vincent van Laar - orgel.

Op 19 maart 2017 in de Hippolytuskerk Middelstum, aanvang 15.00 uur

Meer informatie op onze website www.capellagroningen.nl  

Kaarten reserveren op reserveringen@capellagroningen.nl  of tel. 0503095698.

Bron & foto: Capella Groningen (9 maart 2017)