Heel Holland breit.
Prachtig kunstwerk in Rottum.

Hoeveel huizen zullen er eigenlijk in Rottum staan? Veel zullen het er niet zijn, maar één van deze huizen krijgt momenteel heel veel landelijke aandacht. In samenwerking met de kunstenares Agnes Bakker en Milieudefensie is het kleinste huisje van Groningen volledig ingepakt in een deken van allerlei kleurige lapjes wol.

 05032017-Ingepakt-Huis-1

In heel Nederland zijn er mensen bezig geweest om samen lapjes te breien. Het is een kleurrijk geheel geworden. De “gekleurde warme deken” staat symbool voor solidariteit met de mensen uit Groningen.

05032017-Ingepakt-Huis-2

Ike Teuling, campagneleider Energie van Milieudefensie zegt hier in de Eemsbode het volgende over.: „Het belang van deze bijval is niet te onderschatten. Groningers in het aardbevingsgebied hebben soms het gevoel dat de rest van Nederland geen idee heeft wat zij meemaken. Sommigen wonen al jaren in noodwoningen, schoolgebouwen in hun dorpen zijn onveilig, hun huizen staan in de stutten of worden zelfs gesloopt. Deze mensen voelen zich in de steek gelaten door de overheid, en niet gesteund in hun strijd tegen de gaswinning die de bevingen veroorzaakt. Dan is het mooi als mensen vanuit alle uithoeken van het land laten zien dat het probleem van deze Groningers ze aan het hart gaat.”

05032017-Ingepakt-Huis-3

Het zeker de moeite waard om eens door het mooie Rottum te fietsen en dit mooie huisje te bekijken. Alleen al het gevoel dat hier zoveel mensen aan hebben gewerkt en solidair met je zijn doet je al goed.

05032017-Ingepakt-Huis-4

Bron: Team Middelstum-info (5 maart 2017) foto toestel Jannes Klaassen