Itass DTK’70 wint derby van het Noorden in Middelstum.

De derby van het Noorden is zaterdag (25 februari red) gewonnen door titelkandidaat Itass DTK’70 uit Klazinaveen. In Middelstum werd het 4-2 voor het team uit Klazinaveen. Voor KlimaatgroepStars verschenen Jan Tammenga, Arnoud Meijer en Collin Rengers achter de tafel. Aan de zijde van Itass DTK’70 speelden Barry Wijers, Koen Hageraats en Nathan van der Lee.

01032017-Tafeltennis-1

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Itass DTK’70. Jan Tammenga werd in de eerste partij van de middag aan de zegekar gebonden door Koen Hageraats. Hageraats rekende in 3-0 af met Tammenga. Arnoud Meijer verloor zijn partij hierna met 3-0 van Barry Wijers. Het leek na deze 2 eerste partijen een eenvoudige middag te gaan worden voor de bezoekers uit Klazinaveen.

01032017-Tafeltennis-2

In de derde partij van de middag knokte Collin Rengers zich sterk terug in de wedstrijd na een 0-2 achterstand tegen Nathan van der Lee. Een vijfde game moest hier uiteindelijk de beslissing gaan brengen. Met 13-11 in de vijfde game trok Rengers aan het langste eind en stond er een 1-2 in plaats van een 0-3 tussenstand bij de pauze op het scorebord in Middelstum.

01032017-Tafeltennis-3

Na de pauze verloor Jan Tammenga van Koen Hageraats en kon Collin Rengers het niet bolwerken tegen Barry Wijers waardoor de winst de Drenten al niet meer kon ontgaan 1-4. De laatste wedstrijd van de middag ging tussen Arnoud Meijer en Nathan van der Lee. Het werd een mooie en eenvoudige zege voor Arnoud Meijer waardoor de eindstand op 2-4 werd bepaald.

Middelstum TV was aanwezig bij dit duel uit de tafeltennis eredivisie tussen KlimaatgroepStars en Itass DTK ’70 en maakte een videoverslag van deze wedstrijd. De beelden kunt u bekijken via de knop video bekijken hieronder.

Video bekijken MTV klein

Bron: Sportredactie Middelstum-info (1 maart 2017) foto toestel Jaap van der Laan