Vegetarische kookcursus.

Op 28 februari begin ik weer met mijn vegetarische kookcursus die ik samen met Bert Stoop van Animal Freedom in de binnenstad van Groningen organiseer. Helaas is er dit voorjaar geen woensdag groep (de locatie wordt dan door de Doven zelf gebruikt). Wilde je altijd al vaardiger worden in de keuken, je laten inspireren door nieuwe gerechten en bereidingstechnieken en aan vijf heel gezellige en lekkere avonden meedoen? Dan is mijn cursus waarschijnlijk net iets voor jou!

18022017-Kookcursus 

Per avond ziet het programma er ongeveer als volgt uit:
We beginnen om 18.00 uur. Indien mogelijk – vooral de eerste keer - graag op tijd aanwezig zijn voor een kort kennismakingsrondje.

Daarna bereiden we in groepjes een aantal recepten, vertel ik wat keukenweetjes en demonstreer ik het een of ander: bijvoorbeeld snijtechnieken of hoe je je messen het beste kunt onderhouden, welke pannen te kiezen of vertel ik iets over de menuleer.

Vanaf 20.00 uur (soms een beetje later ;) staat er een zeer uitgebreid buffet klaar. Met z’n allen dan nog opruimen, afwassen, even vegen en van elkaar afscheid nemen tot de volgende week. In de tussenliggende dagen mogen jullie natuurlijk de behandelde recepten naar hartenlust nakoken en ermee experimenteren. De recepten ontvangen jullie per e-mail (meestal de dag erop ;)

De kookcursus vindt plaats in het Clubhuis van de Doven op Munnekeholm nr. 4.

Cursusdata zijn: 28 februari, 7,14,21 en 28 maart 2017.

Wil je zelf een schort meenemen als je liever met een schort om kookt?

Alle ingrediënten voor de cursus zijn in de prijs begrepen, de drankjes (fris of wijn) echter niet. Deze kun je het beste iedere avond zelf contant afrekenen.

De kosten van de cursus bedragen per cursist € 195,-. De receptenmap en vijf avonden uitgebreid eten zijn bij deze prijs inbegrepen. Het cursusgeld graag zo spoedig mogelijk overmaken naar de Triodosbank NL06 TRIO 078.48.17.618 t.n.v. Stichting Animal Freedom te Groningen.

Cursusgeld wordt niet geretourneerd. Wanneer je tijdens de cursus door omstandigheden niet meer mee kunt doen, blijft het cursusgeld staan om een volgende keer in te halen (Dat kan ook een jaar later, als je dat beter uitkomt).

We vinden het leuk als je gasten voor het uitgebreide buffet uitnodigt. Zij kunnen omstreeks 20.00 uur aanschuiven en betalen € 9,00. Graag contant op de avond zelf afrekenen. Mocht je al op de eerste avond iemand mee willen brengen voor het dinerbuffet, dan kun je dit het beste per mail opgeven: info@kok-aan-huis.com. We kunnen dan bij het boodschappen doen hiermee rekening houden.

Het is ook handig enkele bakjes mee te nemen. We hebben vaak wat over en het is dan leuk als deze of gene iets mee naar huis neemt i.p.v. het weg te gooien.

Heb je nog vragen, neem dan even contact op. Ik vind het leuk als je meedoet!

Bron & foto: Birgit Flüg & Bert Stoop (18 februari 2017)