Beleef plezier aan koken.
Binnenkort op Middelstum TV.

Even voorstellen: ik ben Birgit Flüg en ik kook! Sinds meer dan 30 jaar woon ik in het buurtdorp Stitswerd en sinds 13 jaar heb ik een bedrijf als kok aan huis. Misschien heeft u al eens iets van me geproefd! De komende tijd zal ik voor Middelstum TV een kookrubriek verzorgen: lekkere recepten die u zelf thuis kunt maken, leuke keukenweetjes en af en toe iets over gezondheid. 

16022017-Kok-Aan-Huis-1 

Voordat ik mijn bedrijf als kok-aan-huis ben begonnen was ik secretaresse bij de universiteit en later bij een reisorganisatie. Mijn carrière kwam tot een abrupt einde toen ik van de ene op de andere dag niet meer kon lopen. Verlamd zat ik in een rolstoel. Al met al heeft het 5 jaar geduurd voordat ik weer aan het werk kon, maar het is me gelukt. Alleen ben ik toen op grond van een reorganisatie ontslagen en vroeg ik me af, “wat nu”? In eerste instantie natuurlijk solliciteren, maar met mijn ziekteverleden kwam ik niet aan de bak. Dan maar een eigen bedrijf starten – maar waarin?

16022017-Kok-Aan-Huis-2 16022017-Kok-Aan-Huis-3

Altijd al hield ik van koken: thuis bij mijn vader, moeder en oma en later in mijn eigen gezin voor vrienden en kennissen. Koken inspireert me en geeft me ook rust, is altijd lekker om te doen en natuurlijk heerlijk om op te eten. En vrienden en familie schuiven graag aan. Zo gezellig!

16022017-Kok-Aan-Huis-5

Om aan de wettelijke eisen te voldoen heb ik een aantal jaren geleden een kookhut in mijn tuin gebouwd. Hier bereid ik het eten voor mijn opdrachten en hier zullen de opnames voor Middelstum TV gemaakt worden door Gerard. Jaap gaat dan alles monteren zodat (hopelijk) leuke filmpjes ontstaan.

16022017-Kok-Aan-Huis-4 16022017-Kok-Aan-Huis-6

Ik wil graag dat iedereen net zo veel plezier aan koken beleeft als ik. Geen zakjes, pakjes en potjes, maar echt eten. Eten dat het lijf voed, niet vult. Ik verheug me erop en zie u binnenkort graag bij Middelstum TV.

Bron & foto's: Birgit Flüg (16 februari 2017)