SJS en Middelstum delen de punten.

Vol goede moed ging de selectie van Middelstum zaterdagmiddag 11 februari met hun trouwste aanhang op reis naar de verste uitwedstrijd dit seizoen bij SJS uit Stadskanaal. Voor deze gelegenheid was er een touringcar georganiseerd! Voor aanvang van deze wedstrijd werd er getekend voor een punt.

De thuiswedstrijd werd moeizaam gewonnen met 3-2. Dus de mannen van trainer Raymond Scholtens waren vooraf gewaarschuwd. Belangrijk was om na de 2 nederlagen weer eens wat puntjes te gaan sprokkelen. Deze keer werd er een stuk scherper aan de wedstrijd begonnen dan de afgelopen 2 ontmoetingen van de blauwhemden. Het resulteerde mede hierdoor dat Middelstum het betere van het spel had in de openingsfase van deze wedstrijd. Kansen kreeg Middelstum zeker in de beginfase, maar de sluitpost van SJS speelde een zeer sterke wedstrijd en redde meerdere keren zeer fraai.

18092016Middelstum-SJS-2

Na 16 minuten wisten de Knoalsters de score te openen. Springer was de gevierde man namens de thuisploeg (1-0) . De voorsprong was op dat moment tegen de verhoudingen in. Middelstum was toch wel enigzins aangeslagen. Wederom een achterstand waardoor de ploeg opnieuw achter de feiten mocht aanlopen zoals na de winterpauze wel vaker was gebeurd. Maar gaandeweg de eerste helft gingen de bezoekers weer beter voetballen. Bij vlagen lieten de mannen van Raymond Scholtens goed combinatiespel zien. De kansen en het veldoverwicht spraken weer in het voordeel van de bezoekers uit Middelstum. Maar ook de gastheren kregen nog een paar goede mogelijkheden voor de theepauze, scoren deden beide ploegen niet meer. Met een 1-0 stand op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust leek er lange tijd niets aan de hand voor SJS. Middelstum viel wel aan maar SJS schuwde daarbij “de soms te harde” overtredingen niet. Het leverde de gastheren wel een gele print op. In de 74ste minuut viel de dik verdiende gelijkmaker voor Middelstum. Uit een voorzet wist Wessel Oosterhof de bal in het net te schuiven 1-1. Groot was de blijdschap in het Middelstum kamp na deze gelijkmaker. Hierna werd de wedstrijd op het sportpark in Stadskanaal steeds rommeliger en agressiever. SJS kroop uit zijn schulp en speelde bij vlagen behoorlijk agressief. De scheidsrechter begon steeds warriger te fluiten maar trok 10 minuten voor tijd wel een terechte rode kaart voor de Jong van SJS wegen agressief spel op Middelstum speler Chiel Hoeksema.

18092016Middelstum-SJS-3

Als door een adder gebeten zocht SJS hierna vol de aanval om alsnog de volle buit binnen te halen. Het spel van de gastheren leverde uiteindelijk wel een doelpunt op, echter de scheidsrechter keurde deze af wegens aanvallen van doelman Youran Mus. Vlak daarna klonk het eindsignaal en moesten beide ploegen zich neerleggen bij deze puntendeling. Eindstand 1-1.

Een mooi resultaat waar vooraf voor getekend zou zijn door Middelstum. Gezien de kansen van beide ploegen had er ook zomaar een andere uitslag op het scorebord kunnen staan na 90 minuten. Zaterdag speelt Middelstum een thuiswedstrijd tegen nummer 2 van de ranglijst Be Quick 1887 uit Groningen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Bekijk het FOTOVERSLAG welke is gemaakt door SJS.

SJS-Middelstum 1-1 (1-0): 16. Springer 1-0 74. Oosterhof 1-1 85. De Jong SJS (rood)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 februari 2017) foto toestel Archief