RIG-avond: Leefbaarheidssubsidies in Groningen.

In Noord-Groningen werken provincie, gemeenten en diverse organisaties aan verschillende projecten die de leefbaarheid in onze provincie bevorderen. Deze projecten worden ‘leefbaarheidsprogramma’s’ genoemd. Wist u dat deze programma’s mogelijk iets voor uw eigen dorp kunnen betekenen? Bijvoorbeeld in de vorm van (financiële) ondersteuning? Tijdens de thema-avond van het Regionaal Informatiepunt Gaswinning (RIG) op donderdag 16 februari besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

08022017-Dorpsgezicht-Middelstum

Kennis delen en inspiratie opdoen
We nemen u mee in de wirwar van regelingen en het (vaak ingewikkelde) proces van subsidieaanvragen. Wat komt er bij kijken? Welke hulp is er beschikbaar en wat heeft u nodig? Deze avond vertellen mensen die betrokken zijn bij leefbaarheidsprogramma’s hoe zij een subsidietraject zijn ingegaan, wat ze tegenkwamen en wat ze daarvan geleerd hebben.

U kunt kennismaken met de volgende programma’s:
Elk dorp een duurzaam dak (Groninger Dorpen)
Ideeënbank Groningen (provincie Groningen)
Loket Leefbaarheid (Groninger Dorpen)
Dorpsvisies en Landschap (Landschapsbeheer Groningen)
Leefbaarheid en duurzaamheid (NAM)
Herbestemming Cultureel Erfgoed (Libau)
Lokale Energietransitie (Natuur en milieufederatie / provincie Groningen)

Heeft u zelf ideeën of bent u benieuwd of een subsidie voor uw dorp mogelijk is om de leefbaarheid te versterken? Kom dan vooral naar de thema-avond en laat u bijpraten over de verschillende mogelijkheden.

Aanmelden
Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom op donderdag 16 februari in de raadzaal van het gemeentehuis in Loppersum. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We willen u vragen zich aan te melden door te bellen naar 0596 54 82 00. U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@loppersum.nl, onder vermelding van thema-avond, uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. Zonder aanmelding kunt u helaas niet deelnemen. Aanmelden kan tot woensdag 15 februari.

Bron: Gemeente Loppersum (8 februari 2017) foto toestel Archief