Middelstum-Poolster al in het eerste kwartier beslist.

Het niet scherp beginnen aan de wedstrijd tegen Poolster heeft Middelstum zaterdagmiddag op het eigen sportpark de kop gekost. Binnen een tijdsbestek van nog geen kwartier stonden de bezoekers uit Spijk op een comfortabele 0-3 voorsprong. De voorsprong kwam gedurende het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar, al moet gezegd worden dat de thuisploeg na rust sterk terug kwam.

06022017-Elftalfoto-Middelstum

Voor aanvang van deze wedstrijd werd het eerste elftal in nieuwe shirts gestoken door Eventive van Middelstumer Eling Zuidhof en Mijn Dorp van Marko Datema en Mariska de Lange (zie foto). Dat Middelstum een aantal lastige wedstrijden op rij heeft aan het begin van deze returnronde was bekend. Op HS’88 na krijgt men in de eerste weken bijna al ploegen bovenin als tegenstander. Middelstum begon zoals gezegd zwak aan de wedstrijd. De bezoekers namen de regie vanaf de aftrap in handen en bezorgden Middelstum in het eerste kwartier handen vol werk. Na 4 minuten stond de eerste treffer al op het scorebord. Dennis van Dijk gaf doelman Youran Mus het nakijken met een strak schot 0-1. Nog maar amper bekomen van de schrik stond het al 0-2. Slecht verdedigen bij Middelstum lag ten grondslag aan deze treffer die werd gescoord door Johan de Groot. Middelstum wist na deze sterke openingsfase van Poolster dat het een lastige middag zou gaan krijgen.

06022017-Middelstum-Poolster-1

De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg was na een minuut of 11. Thijs Hoeksema schoot in kansrijke positie naast het doel van Simon Dijkman. In de aanval hierop scoorde Poolster opnieuw. Balverlies op het middenveld leidde de derde treffer in voor de bezoekers uit Spijk. Kevin Bijlsma was na 13 minuten verantwoordelijk voor de 3e treffer 0-3. Middelstum had kort hierop de aansluitingstreffer kunnen maken, helaas stond het vizier van Gerard Bronsema niet scherp genoeg waardoor hij de bal in zeer kansrijke positie naast lepelde. Nog voor de theepauze scoorden de bezoekers ook de 4e treffer van de middag. Opnieuw was het Dennis van Dijk die doelman Mus het nakijken gaf 0-4. Een minuut later stond het zomaar 1-4. Een afgeslagen aanval van de bezoekers belande op zo’n 20 meter van het doel voor de voeten van Joris Visser die met een hard en geplaats schot de 1-4 liet aantekenen, dit werd tevens de ruststand.

06022017-Middelstum-Poolster-2

Na de theepauze zag het publiek een gretig Middelstum uit de kleedkamers komen. Trainer Raymond Scholtens bracht Anne Vaatstra (teruggekeerd van zijn buitenland stage) in de ploeg voor Nordin Luit. De thuisploeg was geen schim van de schuchtere ploeg ‘die het was’ van voor de pauze. Vijf minuten na rust kwam Middelstum op 2-4. Goed doorgaan van Gerard Bronsema in de 16 bij Poolster leverde de speler van Middelstum de tweede treffer voor de blauwhemden op 2-4. Middelstum begon er meer en meer in te geloven dat er toch nog een goed resultaat te behalen kon zijn vandaag. Echt grote kansen kreeg de ploeg van Scholtens niet in het verdere verloop van deze ontmoeting. Vol op de aanval, maar gewaarschuwd voor de uitvallen van de bezoekers werd het diep in de tweede helft toch nog 3-4. Doelman Dijkman hield de bal te lang vast (6 seconden regel) waardoor Middelstum een vrije bal kreeg toegekend door scheidsrechter van Traa. Gerard Bronsema knalde hard de bal langs de muur van Poolster en langs doelman Dijkman waardoor het na 87 minuten 3-4 stond. Ondanks dat de inzet na de pauze stukken beter was dan in de eerste helft gingen de bezoekers uit Spijk terecht met de 3 punten aan de haal.

06022017-Middelstum-Poolster-3

Na afloop van de wedstrijd kan er maar één conclusie zijn, dat je scherp aan een wedstrijd moet beginnen waardoor je niet na 15 minuten al kansloos op het veld staat. Lichtpuntjes van deze middag voor Middelstum waren de terugkeer van Anne Vaatstra binnen de ploeg en de 2 treffers van topscoorder Gerard Bronsema nadat hij al een aantal weken droog had gestaan. Komende zaterdag reist Middelstum af naar Stadskanaal waar de degens worden gekruist met SJS. Op 18 februari is de eerstvolgende thuiswedstrijd voor Middelstum tegen Be Quick 1887 uit Groningen.

Middelstum-Poolster 3-4 (1-4): van Dijk 0-1 (4); de Groot 0-2 (8); Bijlsma 0-3 (13); van Dijk 0-4 (40); Visser 1-4 (41); Bronsema 2-4 (50); Bronsema 3-4 (87)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 februari 2017) foto toestel Jaap van der Laan