Middelstum-info viert feest.
Al 15 jaar nieuws uit Middelstum.

We schrijven 3 maart 2002: 2 Middelstumers (Gerard Stuitje en Jaap van der Laan) lanceren na maanden van voorbereiding de website Middelstum-info. En dat was erg vooruitstrevend in die tijd. De meeste mensen hadden nog geen computer en het internet was erg langzaam. Toch zetten beide mannen door want ze vonden het belangrijk om iedereen in contact te brengen met het plaatselijke nieuws uit de voormalige gemeente Middelstum. Het plaatselijke krantje Uit Middelstums Middelpunt was net opgeheven of dreigde om te vallen.

Een nieuwssite die begon met een paar honderd bezoekers per week is uitgegroeid tot een volwaardige nieuwssite die al het nieuws uit Middelstum en directe omgeving probeert te brengen. Nu kijken er jaarlijks meer dan 500.000 mensen op deze site. En daar zijn opvallend veel mensen bij die in het buitenland wonen.

05022017-Jaap 

Met een kleine redactie proberen we bij belangrijke activiteiten aanwezig te zijn om hier te filmen of te fotograferen met daarbij een passend verslag. Drijvende kracht achter deze site is Jaap van der Laan. Minder “ in zicht” maar altijd actief met het plaatsen, monteren en bewerken van artikelen. En dat al 15 jaar lang. Een applaus is op zijn plaats.

We zijn blij met al die mensen die ons het nieuws te sturen vaak al compleet met foto’s. Want zonder deze mensen is het onmogelijk om te bestaan. Het wordt ons wel eens kwalijk genomen dat we niet overal aanwezig zijn maar dit lukt gewoon niet. Het motto van Middelstum-info is dan ook niet voor niets: “Middelstum-info voor en door Middelstumers”

Ook zijn we onze donateurs en sponsoren erg dankbaar voor de financiële steun. We hebben gelukkig een grote groep trouwe sponsoren. Heel veel dank. In dit jubileumjaar wordt er daarom iedere week een sponsor in the picture gezet.

Zonder dat wij er publiciteit aan hebben gegeven kregen we afgelopen week een brief van Koor & Rinkel. (zie brief). We waren erg blij met deze woorden en natuurlijk met het mooie bedrag. Heel erg bedankt. Als redactie van Middelstum-info gaan we in maart een hapje eten bij één van onze sponsoren. Want dat hebben we wel verdiend vinden we zelf.

En ondertussen gaan we gewoon door met het brengen van nieuws uit ons mooie dorp.

En dit kan alleen met uw hulp.

Bedankt voor al de bezoekjes aan onze site.

Bron: Team Middelstum-info (5 februari 2017) foto toestel Archief