Noorderrondtocht 2017.

Afgelopen vrijdag 27 januari was het weer zover. Er was weer een Nooderrondtocht. Dit is dus een wandeltocht over 4 dagen waarbij het accent ligt op de route van de originele Noorderrondrit. Uiteraard zaten Middelstum en Fraamklap ook weer in deze tocht verweven. IJsvereniging de Schaats was in samenwerking met cafe Tuitman weer benaderd vanuit de organisatie om ook weer onderdeel/controlepost te zijn van de route op 2e dag.

31012017-Noorderrondtocht-1

En zo begon afgelopen vrijdag in alle vroegte de opbouw van de controlepost op Fraamklap. Cafe Tuitman werd voorzien van allerlei sfeeronderdelen zoals vlaggen vuurkorven muziek en dergelijke om de lopers een warm welkom te heten. Op de route door Middelstum was een oproep gedaan aan de bewoners van de Trekweg/Burchtstraat om de lopers een warm welkom heten. De invulling hiervoor was vrijgelaten. Ook moest er nog een gedeelte van het parcours door ons worden uitgezet waardoor het voor de organisatie iets gemakkelijker wordt om deze tocht te organiseren. De indicatie was dat de eerste lopers globaal om 11.00 uur op Fraamklap aankwamen uit de richting Boerdam. Er waren voor de vrijdag 425 deelnemers ingeschreven. Maar wij zagen de 1e loper pas ruim na 11.00 uur. Weersomstandigheden kan het niet aan gelegen hebben want deze waren de gehele dag prima.

31012017-Noorderrondtocht-2

Hierop kwamen druppelsgewijs de rest van de lopers over Fraamklap die moesten stempelen in cafe Tuitman . Uiteraard kon iedereen hier gebruik maken van snert warme worst gehaktballen en dergelijke. Uiteraard was dit prima voor elkaar en was alles s, middags uitverkocht Om 15.30 uur waren de laatste lopers gepasseerd en konden we terug kijken op een geslaagde dag. Hierna werd er nog opgeruimd en werd nog even nagezeten onder het genot van een hapje en een drankje.

31012017-Noorderrondtocht-3

Onze fotograaf en de cameraman van Middelstum TV waren op het parcours aanwezig en maakten een foto en videoverslag van deze wandeltocht.

FOTOVERSLAG   &  VIDEOVERSLAG

Bron: IJsvereniging de Schaats (31 januari 2017) foto toestel Janneke van der Laan