Middelstum geflatteerd onderuit bij Amicitia VMC.

Waar de meeste wedstrijden in 4E van de tweede competitiehelft zaterdag werden afgelast speelde Middelstum wel. Op het kunstgras in Groningen traden de mannen van Raymond Scholtens aan tegen de nummer 4 op de ranglijst Amicitia VMC. De blauwhemden verloren na een 2-0 ruststand met 3-0 van de stadjers.

Middelstum moest wederom zwaar gehavend (nog een lange waslijst met spelers is nog steeds niet weer inzetbaar) aantreden zaterdagmiddag op sportpark Coenderborg in Groningen. Trainer Raymond Scholtens had ook voor deze wedstrijd een team op papier gekregen die zich positief liet zien binnen de lijnen. In het eerste deel van de wedstrijd hadden de blauwhemden van Middelstum erg veel moeite met de aanvallers van Amicitia. Na ongeveer 20 minuten scoorde de thuisploeg via Niels Burgler de 1-0. Vlak voor de theepauze kende scheidsrechter Jongeling een terechte penalty toe aan de gastheren. Het buitenkansje werd vanaf elfmeter verzilverd door Cees Jan Diepeveen waardoor er een 2-0 ruststand op het scorebord prijkte.

30012017-Foto-Amicitia-Middelstum-1

In de rust werd bij Middelstum alles nog even op scherp gezet. Met name het veldspel was na de thee bij vlagen zeer goed bij de blauwhemden. Men liet goed verzorgd voetbal zien. Amicitia werd steeds verder terug gedrukt. Het leidde voor Middelstum tot enkele 100% kansen. Met name het schot van Thomas Visser had een beter lot verdiend. Hij zag zijn schot naast de doelman van Amicitia op de paal belanden. Ook Silvan Luit en Kristiaan Boelema kregen een opgelegde kans, maar bij beide heren stond het vizier niet op scherp. Een voetbalwet leert je, dat als je zelf je kansen niet benut de tegenstander scoort. Ook op sportpark Coendersborg ging deze voetbalregel op en was het Niels Burgler die namens Amicitia de 3-0 scoorde. Dit werd tevens de eindstand.

Na afloop waren er niets dan complimenten voor het vertoonde spel van Middelstum. Zowel de staf van de gastheren als de verslaggever van de Ommelander Courant hadden genoten van het vertoonde spel van de blauwhemden vandaag. Voor Middelstum was het na afloop al met al een wedstrijd met gemengde gevoelens. Resultaat een geflatteerde 3-0 nederlaag maar trots op het vertoonde spel wat men had laten zien vandaag. Met een beetje meer geluk had er vandaag zeker meer in gezeten.

30012017-Foto-Amicitia-Middelstum-2

Komende zaterdag speelt Middelstum, mits de velden het toelaten, thuis tegen nummer 3 van de ranglijst Poolster uit Spijk. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Amicitia VMC – Middelstum 3-0 (2-0): 1-0 Niels Burgler (20); 2-0 Cees Jan Diepeveen (35); 3-0 Niels Burgler (75)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (30 januari 2017) foto toestel Archief