Fakkeloptocht ‘ONZE TOEKOMST, GAS TERUG!’
Met vele verontruste Groningers, burgemeesters en Freek de Jonge.

In de aanloop naar de verkiezingen willen we in Groningen eensgezind een krachtig geluid laten horen onder het motto ONZE TOEKOMST, GAS TERUG! We roepen Stadjers, Ommelanders en ook niet-Groningers op om mee te lopen. We willen alle kandidaat Kamerleden laten zien dat Groningen geen geduld meer heeft voor beloftes, maar een oplossing wil. Laat je partijvlag en logos thuis en draag iets met de Groningse vlag mee.

16012016Fakkeloptocht-2

Elke winter organiseren Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging een protest- fakkeloptocht in de Groningse binnenstad, ondersteund door tal van organisaties en groepen van binnen en buiten Groningen. Dit wordt de derde fakkeloptocht. We willen er ook nu weer een nadrukkelijk eensgezind protest van maken.

In de fakkeloptocht lopen naast gedupeerden en bestuurders ook die Groningers mee die trots zijn op hun stad en provincie, en hier een veilige toekomst willen. Freek de Jonge spreekt na de fakkeloptocht en ook biedt hij zijn 9 puntenplan aan. Er treden Groningse artiesten op.

29012017-Fakkeloptocht

Omdat we verwachten dat het erg druk wordt, zoeken de organisaties nog vrijwilligers die mee willen helpen die avond. Zij kunnen zich melden via dickkleijer@groninger-bodem-beweging.nl 

Waar & Wanneer: 7 Februari 19:30 vanaf de Vismarkt Groningen.

Meer informatie over het programma volgt in een later persbericht.

Bron: Groninger Bodem Beweging & Milieudefensie (29 januari 2017) foto toestel Archief