Judoka’s Bushido krijgen kampioenenles in Heerenveen.

MIDDELSTUM/HEERENVEEN - Judoka’s van judovereniging Bushido uit Middelstum hebben zondag 22 januari ‘kampioenenles’ judo gekregen in het topsportcentrum van Heerenveen. Topjudoka’s Sanne Vermeer en Natascha Ausma gaven de zo’n 35 Groningse judoka’s judotips en –trucs tijdens een professionele judoclinic.

24012016-Judoclinic-1

Sanne Vermeer is wereldkampioen tot 18 jaar en Natascha Ausma won brons op het Europees Kampioenschap onder 21 jaar en staat nu bovenaan in de wereldranglijst junioren. De judoka’s van Bushido waren met ouders in een volle bus naar Heerenveen afgereisd om hun judoleraar Bas Stegeman tijdens de NK mixteams (mannelijke en vrouwelijke judoka’s in één team) aan te moedigen.

24012016-Judoclinic-2

De judoclinic van Vermeer en Ausma in sportcentrum Sportstad Heerenveen was een extraatje tussen de wedstrijden door voor de jongens en meisjes van de judoclub. Stegeman kwam met zijn team, met onder wie voormalig Nederlands kampioen Richard Smit, uit voor de Middelstummer judovereniging Bushido. Hij werd met Bushido Middelstum vierde in de eerste klasse.

Bron & foto's: Judovereniging Bushido (24 januari 2017)