Middelstum sluit voorbereiding af met nederlaag in Uithuizen.

Middelstum heeft zaterdag op het sportpark van Uithuizen haar voorbereiding op de tweede competitiehelft afgesloten met een 3-1 nederlaag. Ondanks dat er weer gesleuteld moest worden aan de selectie was trainer Raymond Scholtens tevreden over zijn manschappen. De voorbereiding zit er nu op, volgende week gaat het weer om de punten en moeten we er als team weer staan aldus de Middelstum trainer.

22012017-Noordpool-Middelstum-1

Middelstum begon goed in Uithuizen. De opdrachten welke de spelers hadden meegekregen werden prima uitgevoerd. Helaas kwamen de blauwhemden op een 1-0 achterstand. Kansen werden er zeker ook door Middelstum gecreƫerd in de eerste helft. Noordpool, wat gistermiddag aantrad met een zeer jeugdig elftal, liet bij vlagen zeer goed voetbal zien. Kort na de 1-0 achterstand ronde Kristian Boelema fraai af na een assist van Gerard Bronsema waardoor beide ploegen weer op gelijk hoogte kwamen 1-1. De 1-1 was tevens ook de ruststand in Uithuizen.

In de rust werden een aantal wisselingen gedaan door Middelstum. Net als in de beginfase van de wedstrijd kwam Noordpool ook na de rust furieus uit de startblokken met wederom gretig en pittig spel. Middelstum werd hierdoor steeds meer in de verdediging geduwd. Het resulteerde al vlug na de rust in een 2-1 voorsprong voor de Oethoesters door een treffer van Mark Bos. Niet veel later volgde de derde treffer 3-1, wederom was het Bos die zijn 2e treffer van de middag liet aantekenen. In het restant van de wedstrijd bleef Middelstum het proberen om met een goed resultaat huiswaarts te keren en kreeg het nog enkele mogelijkheden maar tot scoren kwam men niet meer. De eindstand werd dan ook een terechte 3-1 overwinning voor de ploeg van trainer Jurrie Smit.

22012017-Noordpool-Middelstum-2 22012017-Noordpool-Middelstum-3

Hiermee is de voorbereiding op de 2e seizoenshelft voor Middelstum voorbij. Zaterdag aanstaande (28 januari) wacht de uitwedstrijd in Groningen tegen Amicitia VMC dat momenteel 2 plaatsen boven Middelstum staat op de ranglijst met 1 punt meer. Op zaterdag 4 februari speelt Middelstum mits de velden het toelaten thuis tegen nummer 3 Poolster uit Spijk.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (22 januari 2017) foto toestel Bart Poortinga