Voorjaarsprogramma Culturele Raad Middelstum 2017.

De Culturele Raad Middelstum heeft haar voorjaarsprogramma voor 2017 weer rond. Het programma is zoals we dit gewend zijn ook deze keer weer gevarieerd. Hieronder treft u het overzicht aan. Alle data staan tevens ook in onze agenda.

Logo-Culturele-Raad

zaterdag 25 februari
Fanfare Concordia
met Gé Reinders
“Bloasmuziek

Gé Reinders is zanger, musicus en schrijver. In 1999 nam hij met Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide zijn grootste hit op: “Blaosmuziek”. Sindsdien heeft zijn carrière een vlucht genomen, met o.a. een gouden cd voor ‘Blaos mich nao hoes’ en een Edison voor ‘Blaos mich ’t landj door’. De Koninklijke Nederlandse Federatie voor Muziekgezelschappen benoemde hem tot Ambassadeur voor de Blaasmuziek. Gé speelt deze avond samen met Concordia o.l.v. dirigent Klaas van der Woude.
www.mvconcordia.nl en www.gereinders.nl
Hoeksteenkerk, Middelstum - 20.15 uur - € 12,50 voorverkoop € 10,00


zaterdag 25 maart
Stichting Peerd
met Grunnegs global muziektheoater

Hoes en Heerd gaat over de ‘uit de klei getrokken Groninger’ en de ‘migrerende Migrant’. Over tolerantie en wantrouwen, hoop en angst, weggaan en blijven, het komen en gaan der dingen. Zangeres: de Groningstalige Marlene Bakker. Acteur: Roger Goudsmit. De muzikanten komen uit verschillende landen. Hoes en Heerd is oer-Gronings. De muziek niet... Scenario en regie: Theo de Groot. Composities: Remko Wind. Muzikanten: Conny Essbach, Jaber Fayad, Junior Martir, Henry Sopacua, Jenifer Yánez Villahermosa.
www.stichtingpeerd.nl
Vita Nova, Middelstum - 20.15 uur - € 12,50 t/m 18jr. € 7,50


zaterdag 15 april
Kamerkoor Tiraña
Passieconcert

Op Stille zaterdag geeft Kamerkoor Tiraña o.l.v. Tymen Jan Bronda een concert met motetten en de Matthäus Passion van Heinrich Schütz. Het programma wordt afgewisseld met orgelsolo door Robert Koolstra. Schütz werd 100 jaar vóór Bach geboren en werd één van de belangrijkste componisten van de 17e eeuw. Zijn invloed op Bach’s Matthäus Passion is onmiskenbaar. Aan het hof van Dresden, waar Schütz gedurende vijftig jaar als kapelmeester werkte, was tijdens de Goede Week ingetogenheid de norm. Daarom klinken in zijn Matthäus geen instrumenten en dubbelkorigheid. Daardoor is er meer aandacht voor de inhoud van de teksten
www.kamerkoortirana.nl
Hippolytuskerk, Middelstum - 15.00 uur - € 15,- t/m 18jr. € 10,00 incl. koffie/thee


zaterdag 10 juni
Toneelgroep VanStraaten
zwarte comedy

Twee echtparen komen bij elkaar nadat de elfjarige zoon van het ene stel de zoon van het andere echtpaar met een stok heeft geslagen. De twee stellen zijn vastbesloten deze pijnlijke kwestie als vier volwassen en beschaafde mensen op te lossen. Het goedbedoelde overleg begint met koffie en gebak, maar mondt al snel uit in een slagveld van harde woorden en verwijten.
regie Dick Nijman, tekst Yasmina Reza
www.tgvanstraaten.nl
Eikemaheert, Stedumerweg 28, Loppersum - 20.15 uur - € 12,50 t/m 18jr. € 7,50 incl. koffie/thee

Bron: Culturele Raad Middelstum (20 januari 2017)