Malletband Concordia organiseert Nieuwjaarsconcert
met medewerking van Erwin de Vries.

Op vrijdagavond 27 januari organiseert de Malletband Concordia een Nieuwjaarsconcert in Vita Nova, Middelstum. Speciale gast op deze avond is de Groninger zanger/tekstschrijver Erwin de Vries! Erwin heeft vaker met verschillende orkesten opgetreden, echter nog nooit eerder met een slagwerkensemble! Voor zowel band als zanger een mooie uitdaging. Erwin zal bij enkele nummers door de malletband worden begeleidt, maar daarnaast zal hij ook solo optreden.

18012017-Nieuwjaarsconcert-Concordia 

Aan deze avond doen de A- en B- band mee en het jeugdensemble van de malletband Concordia. Het belooft een mooie avond te worden. De A band staat sinds een half jaar onder leiding van Simon Haakmeester. Op de 27e zullen zij voor het eerst samen optreden. Simon is in 2015 cum laude afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium. Na het behalen van zijn bachelor is hij gestart met een nieuwe opleiding aan het conservatorium: New Audiences and Innovative Practices.

Simon heeft ervaring bij verschillende professionele orkesten en ensembles. De malletband Concordia is trots op zijn nieuwe dirigent en kijkt uit naar het 1e officiele optreden.

Zowel de B-band als het C-ensemble spelen onder leiding van Richard Gerringa. De B-band is in voorbereiding op hun deelname aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap. Zij verdedigen daar hun kampioenstitel. De band komt uit in de basisklasse en heeft de voorgaande 2 edities gewonnen.

De aanvang van het concert is 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. De entreeprijs is € 7,50, voor donateurs € 5 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Bron: Muziekvereniging Concordia (18 januari 2017)