Middelstum speelt verdienstelijk tegen SV Lycurgus.

Middelstum is zaterdag begonnen met de voorbereiding op de 2e competitiehelft van het seizoen 2016-2017. De mannen traden in Groningen op kunstgras aan tegen de nummer 3 uit de 4e klasse C SV Lycurgus. Bij de stadjers speelde een oud bekende van Middelstum namelijk Ivan Milkovic. Jarenlang speelde Milkovic verdienstelijk in het shirt van de blauwhemden, en ook vandaag liet hij zien dat hij het voetballen nog niet had verleerd.

16012017-Lycurgus-Middelstum-316012017-Lycurgus-Middelstum-4

Vroeg in de wedstrijd kwam Middelstum op een 0-1 voorsprong. Een mooie pass van Thomas Visser werd prima afgerond door Gerard Bronsema. De stand werd voor de theepauze weer gelijk getrokken door jawel Ivan Milcokvic 1-1 ondanks dat hij de bal op de hand kreeg wat echter niet werd gezien. Zijn schot was onhoudbaar voor keeper Youran Mus. Bij de rust was de stand derhalve nog in evenwicht 1-1. Middelstum was de betere ploeg voor de theepauze en creëerde meerdere goede kansen maar vergat de score uit te breiden.

16012017-Lycurgus-Middelstum-1

Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld. Kort na rust kreeg Lycurgus een penalty na een handsbal van Marco Bos. De penalty werd verzilverd zodat al vroeg in het tweede bedrijf de stand op 2-1 kwam in het voordeel van de stadjers. Gedurende de tweede helft had Lycurgus een veldoverwicht maar creëerde het nauwelijks kansen. Maar plots vanuit het niets werd het toch nog 3-1. Bij Middelstum rechte men de ruggen en kreeg men kansen op de aansluitingstreffer. Helaas lukte dit niet waardoor er na 90 minuten een 3-1 eindstand op het scorebord stond.

16012017-Lycurgus-Middelstum-2

Trainer Ramon Scholten was na de wedstrijd goed te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. Middelstum had door de waslijst aan blessures meer dan naar behoren gevoetbald volgens de trainer. In de wetenschap dat als je immers 5 basis spelers mist dan moet het opgevangen worden door spelers uit andere teams die deden dit overigens prima.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 januari 2017) foto toestel Bart Poortinga