Nieuwe Brug Asingapark is klaar.

De nieuwe brug bij het Asingapark is klaar en er kan nu een schitterend rondje gemaakt worden. Iedereen blij zou je denken. Maar via Facebook en Twitter hoorden we ook een aantal bedenkingen. Zo werd er door een dorpsgenoot getwitterd: “Prachtig rondje, maar waarom niet geschikt voor mensen in een rolstoel, rollators en kinderwagens? Hopelijk bedenken ze zich nog”? 

14012017-Asingapark-1

Maar de werkzaamheden zijn klaar en het bruggetje is nog steeds niet heel erg rolstoel vriendelijk. Is hier bij de bouw niet om gedacht of is hier een speciale reden voor? Middelstum-info wilde dit graag weten en we belden met de persvoorlichter van de gemeente Loppersum. 

14012017-Asingapark-2

We kregen onderstaande reactie als antwoord:

Samen met de klankbordgroep is gekozen voor deze opzet. Er is nadrukkelijk gevraagd om de brug zo te maken/ontwerpen dat fietsers en vooral bromfietsers en scooters niet over de brug kunnen rijden. In de uitvoering is gekozen voor zes minder hoge treden, zodat het trappetje goed beloopbaar is en niet te steil. Daarnaast is dit gebied een archeologisch monument. Dit geeft beperkingen m.b.t. de uitvoering. Dit heeft tot gevolg dat de brug niet geschikt is voor mensen met rollators, rolstoelen en kinderwagens. Zij kunnen als alternatief de route via het Kerkpad volgen.

14012017-Asingapark-3

Bron: Team Middelstum-info (14 januari 2017) foto toestel Jannes Klaassen