Werkzaamheden bruggetje Asingapark klaar.

De laatste maanden is er hard gewerkt in het Asingapark in Middelstum. De wandelpaden zijn inmiddels aangepast en tijdens de natuurwerkdag op zaterdag 5 november is er door grote groep vrijwilligers flink de handen uit de mouwen gestoken door nieuwe beplanting te poten. Het park ziet er weer toonbaar uit.

 11012017-Asingapark-1

Het laatste onderdeel van de vernieuwing was het bruggetje welke het park verbind met de Burchtstraat. Ook deze werkzaamheden zijn nu afgerond. De gemeente Loppersum heeft voor het kunstobject, welke nog dit jaar in het park zal worden geplaatst,  inmiddels een oproep gedaan (zie hieronder).

11012017-Asingapark-2

Kunstenaars gezocht.
Kunstenaars, werkzaam binnen of buiten de gemeente Loppersum, worden uitgenodigd om een ontwerp te maken voor een bijzonder kunstwerk. De exacte opdrachtomschrijving en de voorwaarden zijn te vinden op www.brengasingatotleven.nl. Wethouder Rudi Slager (Kunst en Cultuur): "Wij willen graag kunst in de openbare ruimte ontwikkelen, maar wel met draagvlak vanuit het dorp. Dat is het mooie aan deze wedstrijd: de dorpsbewoners is gevraagd waaraan het kunstwerk moet voldoen. Daaruit kwam onder andere dat zowel jong als oud van het werk moet kunnen genieten en dat het fijn zou zijn als er in en rond het kunstwerk muziek gemaakt en beluisterd kan worden".

11012017-Asingapark-3

De wedstrijd bestaat uit verschillende fases. Kunstenaars kunnen tot 1 maart 2017 hun ontwerp aanleveren. Een vakjury zal in mei drie genomineerden aanwijzen. Deze drie kunstenaars gaan hun schetsontwerp uitwerken. In juli zal het dorp Middelstum een winnaar kiezen. De verwachting is dat het kunstwerk in het najaar van 2017 feestelijk onthuld gaat worden.

Onze fotograaf maakte de laatste maanden regelmatig foto's over de voortgang van de werkzaamheden in het Asingapark welke u kunt zien in dit FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (11 januari 2017) foto toestel Janneke van der Laan