Bewoners Burchtstraat vrezen
voor veiligheid kinderen en ouderen.

De situatie moet hier in de straat net zo worden als die aan de School en Kerkstraat vinden enkele bewoners van de Burchtstraat in Middelstum. Je kunt er op wachten dat er hier binnenkort ongelukken gaan gebeuren. Mensen parkeren de auto's zo dicht tegen de huizen aan (zie foto's) zodat iemand met een rollator, kinderwagen of spelende kinderen er niet meer langs kunnen en dus de weg op moeten. Levensgevaarlijk aldus buurtbewoner Wiltjer.

10012017-Burchtstraat-2

Onlangs heeft hij hierover nog contact gehad met de gemeente Loppersum. Daar zegt men dat de Burchtstraat niet een zelfde situatie is als die aan de School en Kerkstraat. Daar staan namelijk bloembakken verdeeld door de straat die er voor zorgen dat mensen hun auto's niet zo dicht tegen een woning kunnen parkeren. Wiltjer hoopt dat de gemeente Loppersum de situatie nogmaals gaat bekijken en wellicht met een passende oplossing komt.

10012017-Burchtstraat-1 10012017-Burchtstraat-3

De gemeente Loppersum liet in een eerder persbericht al eens zien hoe of er geparkeerd zou moeten worden in Middelstum. Als iedereen zich hieraan zou houden zouden er geen problemen mogen ontstaan. Laten we als inwoners van Middelstum er in ieder geval even om denken hoe of we onze auto parkeren in het dorp. Dit geldt uiteraard voor alle straten van Middelstum.

10012017-Burchtstraat-4 10012017-Burchtstraat-5

Bron: Team Middelstum-info (10 januari 2017) foto toestel W. Wiltjer