Herindeling blijft de gemoederen bezig houden.

Op oudjaarsdag plaatsten we een artikel over de herindeling van Middelstum bij Delfzijl en Appingedam. De reacties over deze herindeling blijven binnenkomen bij ons op de redactie. Wilt u ook uw mening geven? Stuur uw reactie naar ons op, wij zullen alle binnengekomen reacties ongecensureerd op deze site gaan plaatsen. 

08012017-Herindeling-1  08012017-Herindeling-2

Reacties:

Patrick Brink: Middelstum is een hoogeland dorp.De Eemshavenweg lijkt me een mooie grens.

Bart Poortinga: Van oudsher horen we bij het Hogeland. Het is de Middelstummers al door de strot geduwd om bij de toenmalige armlastige gemeente Loppersum te horen. De Middelstummers zie je hun boodschappen in inkopen niet in Delfzijl doen. Daarbij komt ook nog eens dat de openbaar vervoerverbindingen naar Uithuizen en Bedum (lijn 61) prima op orde zijn. Wil je naar Delfzijl moeten voor bv werkplein of uitkering en je bent afhankelijk van het openbaar vervoer is dit ook een drama. Nee mijn mening is alles boven de Eemshavenweg is Hogeland!

Sebina Fluks: Inderdaad de herindeling, het is een onderwerp waar veel mensen een mening over hebben. Ik dus ook. Wat doen wij als middelstummers aan de andere kant van de eemshavenweg niet veel. Het is een gedoe als je geen rijbewijs hebt om bij het gemeentehuis te komen. Boodschappen wordt er ook door ons gedaan in Bedum of Uithuizen en niet in Delfzijl of Appingedam. Waarom wordt er niet geluisterd naar wat het dorp wil maar wordt je als dorp gewoon klakkeloos ingedeeld. Het is net of er nummers in het dorp wonen en geen inwoners. Wij hebben toch recht van spreken? Ik hoop dat al onze meningen er toe doen en dat de gemeente Loppersum luistert naar de inwoners.

JW Fluks: Weg van Loppersum, Appingedam/Delfzijl nu het nog kan. Uithuizen is als je het mij vraagt de beste optie. Leg die gemeentegrens langs de Eemshavenweg.

Bolhuis: Middelstum hoort niet bij Appingedam en Delfzijl. De Stad ligt nog dichterbij.. Wij horen bij het hogeland.

Anna de Vries-Maarhuis: Is het financieel haalbaar voor Middelstum. Loppersum zit ook niet stil met de herindeling. Er zijn voor en tegens, veel dingen zullen afgewogen moeten worden.Wat kan bij een gemeente wel en bij de ander niet. Het moet wel een haalbare kaart zijn , dit gaat niet van de ene dag op ander.Geld zal een grote rol gaan spelen. En wat met alle instanties die afhankelijk zijn van Loppersum, denk eens aan de zorg? Wijsheid en verstand zullen voorop moeten.

14102016KaartHoogeland

Zo ziet u maar, iedereen heeft wel een mening over de op handen zijnde herindeling. We hopen dan ook op nog meer reacties van onze bezoekers. We weten dat veel politici uit onze gemeente ook regelmatig op deze site kijken. Misschien kunnen ze dan alle meningen heel goed gebruiken om het definitieve oordeel te vormen.

Inzenden kan nog tot dinsdag 10 januari. Daarna worden alle meningen ongecensureerd op deze site geplaatst.

Bron: Team Middelstum-info (8 januari 2017) foto toestel Archief