Herindeling roept veel reacties op.

Middelstum hoort bij het Hoogeland.

Op oudjaarsdag plaatsten we een artikel over de herindeling van Middelstum bij Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL). Deze herindeling roept bij veel van onze bezoekers de nodige reacties op. Moet Middelstum straks meegaan in de nieuw te vormen DAL variant of zijn er andere/betere opties? Als we niets doen als inwoners van Middelstum worden we straks misschien wel tegen de wil van velen opnieuw ondergebracht bij deze nieuwe gemeente waar we eigenlijk niet bij willen horen.  Kom op inwoners van Middelstum geef ook uw mening over deze "nieuwe" herindeling.

04012017-Herindeling-2 04012017-Herindeling-1

Hieronder weer een aantal reacties die bij ons op de redactie binnen kwamen:

Erik Huitsing: Zo snel mogelijk de fout van de vorige herindeling herstellen. De oude gemeente Middelstum toevoegen aan Bedum of Eemsmond. Veel betere verbindingen en Onze inwoners zijn veel meer gericht op deze gemeentes. Loppersum is niet slecht maar als we nu het kunnen aanpassen is dat veel beter voor de inwoners van Middelstum.

Berend Tuitman: Ik ben blij dat er iets wordt opgepakt. Het is altijd van oudsher dat we altijd onze zaakje o a Boodschappen en alle andere dingen in Bedum en Uithuizen gingen halen. Niemand kwam op de oostkant van de spoorlijn terecht Toen kwamen we bij de gemeente Loppersum door een herindeling (helaas) maar ik blijf er bij dat we met de herindeling op het hogeland horen en niet nog verder afwijken. Toch hoop ik dat er iets wordt opgepakt om naar de gemeente Uithuizen of Bedum te gaan.

Gretha Medema: Kom maar op met een volksraadpleging. Geen DAL! Hier past Middelstum absoluut niet bij.

Tineke de Vries: Nee zeg, echt niet! We hebben toch niks met Appingedam en Delfzijl! Kantens Usquert en Uithuizen ligt beter.

14102016KaartHoogeland

Daarom nog een keer deze oproep op Middelstum-info: Wat vindt u van de herindeling zoals die er nu ligt? Moet Middelstum onderdeel uitgaan maken van de nieuw te vormen gemeente met Delfzijl, Appingedam en Loppersum of heeft u betere plannen?

We hopen op veel reacties. We weten dat veel politici uit onze gemeente ook regelmatig op deze site kijken. Misschien kunnen ze de al die meningen heel goed gebruiken om het definitieve oordeel te vormen.

Inzenden kan tot dinsdag 10 januari. Daarna worden alle meningen ongecensureerd op deze site geplaatst.

Bron: Team Middelstum-info (4 januari 2017) foto toestel Archief