Eerste reacties op herindeling zijn binnen.

Op oudjaarsdag plaatsten we een artikel over de herindeling van Middelstum bij Delfzijl en Appingedam. De eerste reacties zijn binnen en die willen wij u zeker niet onthouden. Kom op dorpsgenoten, en geef ook uw mening over deze herindeling.

 03012016-Herindeling-1 03012016-Herindeling-2

Reacties:

G. Kolstein: In de 13 jaar dat ik in Middelstum gewoond heb (1997 - 2010) is me o.m. duidelijk geworden dat Middelstum bij Kantens, Usquert en Warffum hoort. O.a. vanwege taal, cultuur en historie. Kortom Middelstum hoort bij het Hoogeland!

Albert Stol: In 1990 is Middelstum tegen haar zin bij de gemeente Loppersum gevoegd. Als oud Middelstummer heb ik echter altijd gemerkt dat de oriƫntatie niet richting Fivelingo is. Nu is er de kans om deze historische vergissing teniet te doen en weer aan te sluiten bij Hunsingo. Dit zal echter alleen lukken als vele inwoners en de huidige politieke vertegenwoordigers die in Middelstum wonen zich hier voor in zetten.

S.P. Winter: Appingedam/Delfzijl is zo ver weg. Moet bijna reisvergoeding gaan vragen! Kortom, lijkt me geen goed plan.

Yme Arends: Het is niet te hopen dat middelstum bij Delfzijl en Appingedam komt we hebben daar niks te zoeken we zijn verbonden met het hoogeland.

14102016KaartHoogeland

Daarom nog een keer deze oproep op Middelstum-info: Wat vindt u van de herindeling zoals die er nu ligt? Moet Middelstum onderdeel uitgaan maken van de nieuw te vormen gemeente met Delfzijl en Appingedam of heeft u betere plannen?

We hopen op veel reacties. We weten dat veel politici uit onze gemeente ook regelmatig op deze site kijken. Misschien kunnen ze de al die meningen heel goed gebruiken om het definitieve oordeel te vormen.

Inzenden kan tot dinsdag 10 januari. Daarna worden alle meningen ongecensureerd op deze site geplaatst.

Bron: Team Middelstum-info (3 januari 2016) foto toestel Archief