Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Volop gezelligheid in de Grachtstraat.

Het winkelend publiek werd de middag voor kerst verrast door Dio drogist Marja en Renate van Twinset-Fashion. Tijdens het shoppen in het dorp kwamen velen de kerstman tegen. Zo vlak voor de feestdagen waren de dames erin geslaagd om hem ondanks de drukte toch nog even naar Middelstum te krijgen.

25122015Kerstman-1

Kinderen en volwassenen konden het onverwachtse bezoek van de kerstman aan Middelstum erg waarderen, een enkeling ging zelfs graag even met de kerstman op de foto of maakte een selfie.

25122015Kerstman-2

Wie is de kerstman? De Kerstman is een sprookjesfiguur van folkloristische oorsprong die rond de kerstperiode cadeautjes uitdeelt aan kinderen. De figuur van de Kerstman maakt in Nederland en Belgiƫ nog maar kort deel uit van de kersttradities, maar hij heeft inmiddels een prominente plaats verworven op kerstkaarten, in etalages, in kerstmuziek en elders. De meest gebruikte verbeelding is Santa Claus, die ontstond in de Verenigde Staten en die onder andere teruggaat op Sinterklaas, die door Nederlandse kolonisten werd meegenomen naar Noord-Amerika. Hij is een personificatie van het kerstfeest geworden. (Bron Wikipedia)

25122015Kerstman-3

Onze fotograaf was aanwezig in de Grachtstraat tijdens het bezoek van de kerstman en maakte voor u een FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (25 december 2015) foto toestel Janneke van der Laan