Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum sluit voetbaljaar af met verlies.

Waar op veel voetbalvelden niet gespeeld kon worden werd er zaterdag 19 december in Middelstum wel gevoetbald. Op het 2e veld van de plaatselijke voetbalvereniging vond de inhaalwedstrijd tegen VVS uit Oostwold plaats. Exact een jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook al op de slotdag voor de winterpauze. Toen trok de ploeg uit Oostwold aan het langste einde met 1-2 en bezorgde het de thuisploeg een behoorlijke kater. Ook in de wedstrijd van zaterdag ging het opnieuw mis voor de blauwhemden, en verloor de equipe van Zijlstra wederom met dezelfde cijfers als een jaar geleden.

20122015Middelstum-VVS-1

Op een moeilijk bespeelbaar 2e veld waren het de bezoekers die het betere van het spel hanteerden. Na ruim een kwartier kwam men dan ook verdiend op voorsprong. Slap uit verdedigen bij Middelstum leverde voor Drenth van de bezoekers de mogelijkheid op om doelman Yoran Mus in de 20e minuut van de wedstrijd voor het eerst deze middag de bal uit het net te laten halen 0-1. Bij de tweede treffer was het de jonge doelman van Middelstum die opzichtig de fout in ging. Totaal onnodig kwam Mus het doel uit en stopte één van de snelle aanvalsspelers van VVS onreglementair af. De onbesuisde actie leverde de bezoekers uit Oostwold een terechte penalty op. Vanaf elf meter had Kelder geen enkele moeite om Mus voor de tweede keer deze middag het nakijken te geven 0-2. Middelstum speelde voor de rust niets klaar en ging daarom ook verdiend op achterstand de kleedkamers in.

20122015Middelstum-VVS-2

Na de theepauze, en waarschijnlijk na een donderspeech van trainer Zijlstra, brachten de blauwhemden het er iets beter vanaf. Het duurde echter tot aan de 86e minuut alvorens Middelstum de aansluitingstreffer op het scorebord liet bijschrijven. Wessel Oosterhof tekende van randje 16 meter voor de 1-2. Verder dan dat kwam de ploeg van Zijlstra niet waardoor VVS verdiend de 3 punten mee huiswaarts kon nemen vandaag. Met een 10e positie op de ranglijst sluiten de blauwhemden het voetbaljaar 2015 toch wel iets teleurstellend af.

De eerstvolgende wedstrijd zal op zaterdag 23 januari 2016 ijs en weder dienende gespeeld worden in en tegen Onstwedder Boys.

Middelstum-VVS 1-2 (0-2): 20. Drenth 0-1 28. Kelder 0-2 (strafschop), 86. Oosterhof 1-2

Van deze wedstrijd is een FOTOVERSLAG gemaakt door onze fotograaf.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 december 2015) foto toestel Jaap van der Laan