Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Concordia, Roder Jongenskoor en SMO luidden kerstfeest in.

Wie echt in de kerststemming wilde komen, moest zondag 13 december in de Hoeksteenkerk in Middelstum zijn. Daar gaf het fanfareorkest Concordia uit Middelstum o.l.v. Siemen Hoekstra haar jaarlijkse kerstconcert “Sterren Stralen” voor een ruim 350-koppig publiek. Het Roder Jongenskoor o.l.v. Rintje te Wies en het SMO-orkest o.l.v. Geertje Mars verleenden hun medewerking aan dit concert. Het orgel werd bespeeld door Jan de Roos.

Het was nog een hele puzzel. Hoe krijg je een koor van zo’n 40 jongens en mannen naast een volledig orkest op een voor het publiek goed zichtbare plaats? De technische commissie van Concordia draaide er zijn hand niet voor om en realiseerde een zwevend podium boven kerkbanken. Daarnaast werd ook een forse lichtinstallatie aangebracht om de kerk sfeervol uit te lichten.

16122015SterrenStralen2015-1

Muzikaal was er veel te beleven. De eigentijdse werken die de fanfare ten gehore bracht vormden een prachtig contrast met de traditionele Christmas Carols van het Roder Jongenskoor. Het SMO-orkest bestaande uit leerlingen uit Middelstum en omstreken zorgde voor een vrolijk intermezzo. Ook het publiek kon van zich laten horen onder begeleiding van orgel, koperkwintet en koor. Ds. Jan Kroon tekende voor de presentatie. Voorafgaand aan het concert gaf Rintje te Wies speciaal voor koorleden uit de provincie Groningen een workshop. Hij gaf de aanwezigen een mooi inkijkje in het Roder Jongenskoor en ging nader in op de achtergronden van de traditionele Carols.

16122015SterrenStralen2015-2

Ter promotie van het concert had Concordia een leuke FaceBook-actie georganiseerd. De oproep: maak een ludieke selfie met de concertposter. Veel Middelstummers en enkele prominente Groningers (waaronder Wiebe Klijnstra en Henk de Haan) gaven gehoor aan de oproep. Uiteindelijk werd Gerhard Jansma door de deskundige jury tot winnaar uitgeroepen. Hij ontving een cadeaubon voor een weekendje weg.

Publiek en muzikanten kijken terug op een sfeervolle, muzikale en feestelijke avond. Wilt u er volgend jaar ook bij zijn? Houd dan onze agenda in de gaten. U bent natuurlijk ook welkom op een van onze andere concerten.

Middelstum-info was erbij en maakte een FOTOVERSLAG voor u.

Bron: Muziekvereniging Concordia (16 december 2015) foto toestel Janneke van der Laan